Bostancı: AK Parti, 'Kapatma hiç olmasın, nasıl ve hangi mahiyette kurulursa kurulsun partiler çalışsın' yaklaşımında hiç olmamıştır

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, "Hukuk, HDP'nin yürüttüğü siyasetin karmaşık ilişkiler ağına dair harekete geçmiş, buradaki mahiyeti hukukun ışığında değerlendirme ihtiyacı hissetmiştir. Söz hukuktadır" dedi

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, HDP'nin kapatılmasıyla ilgili süreçle ilişkin açıklamalarda bulundu / Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, HDP'nin kapatılmasıyla ilgili süreçle ilişkin açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bostancı, "Hukuk, HDP'nin yürüttüğü siyasetin karmaşık ilişkiler ağına dair harekete geçmiş, buradaki mahiyeti hukukun ışığında değerlendirme ihtiyacı hissetmiştir. Söz hukuktadır" dedi.

Ayrıca Bostancı, "AK Parti, 'Kapatma hiç olmasın, nasıl ve hangi mahiyette kurulursa kurulsun partiler çalışsın.' yaklaşımında hiç olmamıştır. Bu yönde bir hukuki ve siyasi yaklaşım düşünülemez, gerçekçi değildir" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, “Parti kapatma teklif dahi edilememeli” demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Balıkesir Ekonomi Ödülleri 2015 Töreni"nde yaptığı konuşmada parti kapatmalarla ilgili olarak "'Siyasi partinin kapatılması teklif dahi edilemez' hükmü gelmeli. Suç işleyen kimse, gel onları cezalandır. Tabelayı cezalandırmakla bir yere varamazsın" demişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU