Finalin ardından Game of Thrones hayranları tepkilerini sosyal medyada dile getirdi

*Uyarı: Game of Thrones 8. sezon 6. bölüme ilişkin “spoiler” içerir

Fotoğraf: HBO

Game of Thrones finali, dizinin hayranları arasında “karışık” tepkilere neden oldu.

Final bölümünün tartışmalara açık olacağını tahmin edebilmek için Bran Stark’ın öngörü yeteneklerine sahip olmaya gerek yok.

Geçen haftaki bölümde Daenerys Targaryen’in babasının izinden gidip Deli Kraliçe’ye dönüşmesi ve binlerce masum kişiyi öldürmesinin ardından, dizinin hayranları son sezonun yeniden çekilmesi için internet üzerinden imza kampanyası başlatmış, 1 milyona yakın imza toplanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmalara neden olan finalde, Jon Snow’un Dany’yi öldürmesi, acılı ejderha Drogon’un Demir Taht’ı öfkeyle yok etmesi ve Dany’nin cesedini alıp götürmesine şahit olduk. Yaşananlardan sağ kurtulanlardn yaptığı toplantıda Tyrion, bir sonraki hükümdarı seçmek zorunda olduklarını belirtince yeni kral Bran oldu. Kuzey’i yönetmek Sansa’ya düşerken Jon, Gece Nöbetçileri’ne geri gönderildi, Arya, yeni dünyaları keşfetmeye karar verdi, Tyrion ise Kralın Eli olmayı isteksizce kabul etti.

Finalin yayımlanmasının ardından gelen ilk tepkiler dizinin hayranlarının hayatta kalan ana karakterlerin kaderlerinden memnun kalmadıkları yönünde oldu.

Bir izleyici “Senaristler ne yaptı bilmiyorum ama o daima benim Kraliçem olacak” diyerek eski bölümlerden bir sahne paylaştı.

 

 

Bir başka izleyiciyse final bölümünden bir sahne paylaşarak, “Daenerys daha iyisini hak ediyordu” diye not düştü.

 

 

Bazı izleyicilerse Bran’ın kral olmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Bir izleyici, finalde Tyrion’un Bran’ın kral olmasını gerekçelendirmek için söylediği, “İnsanlar hikayeleri severler ve kimsenin Bran’dan daha iyi bir hikayesi olamaz” sözlerine dikkat çekerek şunları yazdı:

“Jon Snow. Stark piçiyken Lord Kumandanı, sonra da Kuzey’in Kralı oldu. Kelimenin tam anlamıyla öldü ve yeniden dirildi. Krallığın iyiliği için Kraliçesini/Halasını/Sevgilisini öldürdü.”

Bir başka izleyici de aynı noktaya şu sözlerle dikkat çekti:

“Arya. Yüz değiştirmeyi öğrendi ve yenilmez Gece Kralını öldürdü. Bran ne yaptı?”

Bir izleyiciyse şu ifadeleri kullandı:

“Targaryen Hanesi’nden Daenerys, İsminin Birincisi, Andalların ve İlk İnsanların Kraliçesi, Yedi Krallığın Koruyucusu, Ejderhaların Annesi, Büyük Çim Denizinin Khaleesi’si, Ateş Geçirmez, Zincir Kıran”dan Sakat Bran’a geçtik.”

 

 

Bazı izleyicilerse en azından Jon Snow ve ulukurt Ghost’un (Hayalet) yeniden bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir izleyici, final bölümündeki sahneyi paylaşarak, “Bu bölümdeki tek iyi şey” yazarken, bir başka izleyici, “Benim mutlu sonum, Jon Snow ve Ghost yeniden bir arada” dedi. Bir diğer izleyiciyse, “En iyi sahne. Jon Snow ve Ghost” diye belirtti.

 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU