HDP Eş Genel Başkanları'ndan açıklama: Bugün bize yapılan yarın mutlaka size yapılacaktır

Sancar, "Siyasi darbe süreci esas itibariyle HDP üzerinden yürütülse de hedef Türkiye’de demokrasi, özgür gelecek inancını yok etmektedir" diye konuştu

Fotoğraf: AFP

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kapatma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekiliğinin düşürülmesinin ardından Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yaptı.

Toplantının ardından HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar açıklamalarda bulundu.

"Bugün halkın gündemi açlık, sefalet, yoksulluktur. İşçinin, esnafın, kadının yaşadığı zulümdür" diye konuşan Buldan şöyle devam etti:

AKP'nin yapmak istediği şey bu gündemi değiştirmek ve bu gündem üzerinden partimizi kriminalize etme çabalarından öteye gitmeyeceğini ifade etmek isterim.Ülkenin gerçek anlamda bir demokrasiye, barışa, özgürlüğe ihtiyacı vardır. Biz diyoruz ki ne yaparsanız yapın biz inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Yani halkımızın gerçek gündemleriyle ilgilenmeyi kendimize bir yol olarak seçtik ve bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İlk sandıkta elbette ki derslerini vereceğiz"

HDP'nin kapatılması ve milletvekilliklerinin düşürülmesinin sadece HDP'nin meselesi olmadığını kaydeden Buldan, "Tüm demokrasi güçlerine çağrıda bulunuyorum bugün bize yapılan yarın mutlaka size yapılacaktır. İşte şimdi hep birlikte bu haksızlıklara hukuksuzluklara karşı çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Biz AKP hükümetine seçimlerde önümüze konulacak ilk sandıkta elbette ki derslerini vereceğiz. Ancak şimdiden demokrasi güçlerinin bir araya gelerek AKP hükümetine bu fotoğrafı vermenin zamanı gelmiştir ve geçiyor" diye konuştu.

Buldan, kapatma başvurusunun ardından oy sayılarının yükseldiğini ifade etti:

Şuna inanabilirsiniz; dün akşama kadar bize oy verenlerin sayısı 6 milyondu, dün akşamdan itibaren 12 milyona yükseldi. Bizim oy oranımız %11,5-12 idi, dün akşam itibariyle oy oranımız yüzde 20’lere yükseldi, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz Türkiye halklarının Türkiye toplumunun gerçek gündemiyle ilgilenen bir partiyiz. Bugün halkın gündemi açlıktır, halkın gündemi sefalettir, yoksulluktur. İşçinin, esnafın, kadınların yaşadığı zulümdür. AKP bu gündemi değiştirmek istemektedir. Ancak bu gündem üzerinden partimizi kriminalize etme çabalarının öteye gitmeyeceğini ifade etmek isterim. 

"Siyasi darbe operasyonunun eldiği nokta faşizmi kurumsallaştırmak ve tamamen yerleştirmektir"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da "2015’ten bu yana sürdürülen siyasi darbe oparasyonu derinleşerek devam ediyor. Siyasi darbe süreci esas itibariyle HDP üzerinden yürütülse de hedef Türkiye’de demokrasi, özgür gelecek inancını yok etmektedir. Açıkça söylemek gerekiyor, siyasi darbe operasyonunun çeşitli aşamalardan geçerek geldiği nokta faşizmi kurumsallaştırmak ve tamamen yerleştirmektir" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU