Cumhurbaşkanlığı, HDP konusunda Anayasa Mahkemesi’ni işaret etti

Altun, HDP'nin kapatılması istemli davaya ilişkin açıklamasında, "HDP'nin terör örgütü PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemez bir gerçektir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “HDP'nin kapatılmasını veya bir başka cezai yaptırıma maruz bırakılmasını gerektirip gerektirmediği sorusu ise ancak Anayasa Mahkemesi tarafından cevaplandırılacaktır” ifadesini kullandı.

Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in, Anayasa Mahkemesine başvurarak, HDP'nin kapatılmasını talep ettiğini hatırlatarak, şunları ifade etti:

HDP'nin terör örgütü PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemez bir gerçektir. HDP'nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, açıklamaları ve faaliyetleriyle, defaatle ve istikrarlı olarak PKK'nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır.

Ekran Resmi 2021-03-17 23.58.52.png
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun. Fotoğraf: AA

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"AYM cevaplayacak"

“Bu ilişkinin, HDP'nin kapatılmasını veya bir başka cezai yaptırıma maruz bırakılmasını gerektirip gerektirmediği sorusu ise ancak Anayasa Mahkemesi tarafından cevaplandırılacaktır” vurgusunu yapan Altun, “Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU