Muharrem İnce’den ‘Andımız’ tepkisi: Sadece Danıştay’ı eleştirmek şark kurnazlığıdır

İnce, "Andımızı kaldıran, okullarda okunmasını yasaklayan hükümettir” dedi

Fotoğraf: AA

Parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, Danıştay’ın kararı sonrası siyasette tartışma konusu olan Andımız için, “Sadece Danıştay’ı eleştirmek şark kurnazlığıdır” tepkisini gösterdi.

Danıştay’ın ‘Andımız’ın okullarda okunmasını iptal eden kararı sonrası siyasette tartışma başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, söz konusu kararı “pimi çekilmiş bomba" olarak niteledi ve “Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 'Türküm' demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Bahçeli'ye de seslenmek istiyorum. Sayın Erdoğan, Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsızdır? Çıkıp açıklasın. Sayın Bahçeli, Erdoğan'ı değil, Danıştay'ı muhatap alıyorsa muhatap aldığı yer yanlıştır. Sen Erdoğan'ı değil, Danıştay'ı suçluyorsun" dedi.

İnce, hükümeti işaret etti

İnce, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Andımızı kaldıran, okullarda okunmasını yasaklayan hükümettir” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Buna karşı açılan davada Danıştay’ın aldığı karar nedeniyle sadece Danıştay’ı eleştirmek şark kurnazlığıdır. 2018’de Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na itiraz eden Milli Eğitim Bakanlığıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU