Fahrettin Koca, Servet Soylu'nun defin törenine katıldı; fotoğrafı BBP'li başkan paylaştı

Sağlık Bakanı Koca, 30 kişilik sınıra uyulmayan başka bir cenaze namazına katıldığı için eleştirilmiş ve “Vatandaşlarımızdan özür diliyorum” açıklaması yapmıştı

Fotoğraflar: Twitter / @mutlu_furtana

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesi Servet Soylu’nun annesinin cenaze törenine katıldığı öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanlığı, 1 Aralık 2020 tarihinde yayımladığı genelge ile cenaze namazlarının vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasına karar verdi. Fakat önceki gün vefat eden Servet Soylu’nun dün kılınan cenaze namazında bu kurala uyulmadı.

Servet Soylu’nun cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kabine üyeleri, iktidar ve muhalefet partileri temsilcileri ile yüzlerce kişi katıldı.

Anadolu Ajansı (AA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA), abonelerine duyurdukları haberlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cenaze töreninde bulunduğuna dair bir bilgi paylaşmadı.

Ancak Koca’nın Soylu’nun annesinin defin törenine katıldığı Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) İstanbul İl Başkanı Mutlu Fırtına’nın paylaştığı mesaj ile ortaya çıktı:

Haber ajanslarının abonelerine geçtiği fotoğraf ve metinlerde Koca'nın yer almaması, BBP'li başkanın paylaşımıyla bakanın törene katıldığının öğrenilmesi dikkati çekti.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar cenazede 30 kişi sınırına uyulmamış olması nedeniyle eleştirilerini gündeme getirdi.

Özür dilemişti

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç’ın cenaze töreninde de İçişleri Bakanlığı’nın 30 kişi yasağına uyulmamıştı. Oldukça kalabalık olan cenazeye özellikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın katılması tepki görmüştü.

Koca, tepkilerin ardından “Cenazelerde sosyal mesafenin kalkacağını öngörmeliydim. Bu benim kusurum. Bu nedenle ben vatandaşlarımdan özür diliyorum” açıklaması yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU