The Walking Dead'in Peder Gabriel'i aldığı ölüm tehditlerine dair konuştu

Ünlü zombi dizisinde birçok oyuncu karakterlerinin sevilmemesi nedeniyle ölüm tehditleri almıştı

Gilliam, The Walking Dead'deki deneyiminin diğer hiçbir dizidekine benzemediğini ve zombi dizisinin izleyiciler üzerinde büyük bir etkisi olduğunu söyledi (AMC)

The Walking Dead dizisinde Peder Gabriel'i canlandıran oyuncu Seth Gilliam, karakterinden memnun olmayan izleyicilerden ölüm tehditleri aldığı "sürreal" deneyime dair konuştu. Comic Book'un haberine göre Gilliam bazı izleyicilerin "gerçeği kurgudan" ayıramadığını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyuncu zombi dizisine 5. sezonda dahil olarak zombi kıyametinin başlangıcında bencil eylemleriyle cemaatini mahkum eden korkak bir rahip rolüyle görünmüştü. Gilliam'ın karakteri daha sonra Andrew Lincoln'ın canlandırdığı Rick Grimes'ın liderliğindeki ekiple karşılaşmıştı. 

Gabriel, 5. sezonun "Spend" isimli bölümünde Alexandria'nın o zamanki lideri Deanna Monroe'yu kapalı kapılar ardında Rick'in grubundaki kişilerin "iyi insanlar" olmadığı yönünde uyarmıştı. 

Sonraki yıllarda ve sezonlarda Peder Gabriel, Rick'in en güvendiği müttefiklerinden birine ve Alexandria'nın liderler ekibinin değerli bir üyesine dönüşmüştü. 

Şimdi The Walking Dead 11. sezona doğru ilerlerken Gilliam, Gabriel'in geçmişteki eylemleri nedeniyle kendisine yöneltilen küçümsemeyi şu ifadelerle hatırlatıyor:

Yıllar içine, bana sürreal gelen şey insanların gerçeği kurgudan ayıramaması ve beni Seth Gilliam yerine Peder Gabriel olarak düşünmesi. Dizide karakterin verdiği kararları sorguladıklarında bana ölüm tehditleri ve benzeri şeyler göndermeye başladılar. Bu sürrealdi.

Ancak Gilliam ölüm tehditleri alan tek The Walking Dead oyuncusu değil. Josh McDermitt, Austin Amelio, Alanna Masterson ve Laurie Holden da dizide geçirdikleri süre boyunca tepkiyle karşılaşan oyuncular arasındaydı. 

Gilliam 2017'de Entertainment Weekly'e verdiği röportajda zombi dizisindeki rolünün neden diğer dizilerdekine benzemediğini şu ifadelerle anlatmıştı:

Benim için biraz farklıydı çünkü oynadığım diğer hiçbir role benzemiyordu. İzleyici üstünde çok büyük bir etkisi vardı. Ölüm tehditlerine alışmak ve bana gerçekten zarar vermek isteyen kişilerin aksine tehditlerin Wisconsin'deki evlerinin bodrumundaki 13 yaşındaki çocuklardan geldiğini anlamak biraz zaman aldı. Bunun, insanların dizideki karakterleri ne kadar ciddiye aldığına dair büyük bir etkisi oldu.

 

Independent Türkçe, Comic Book, Entertainment Weekly

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU