Rus spor kulubü Zenit, maça gelen taraftarlara ücretsiz Kovid-19 aşısı yapmaya başladı

Uygulama sezon sonuna kadar devam edecek

Fotoğraf: AFP

Rusya Premier Lig ekiplerinden Zenit, iç saha maçlarını izlemeye gelen taraftarlara ücretsiz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapmaya başladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, ligde bugün oynanan Akhmat Grozny karşılaşması ile birlikte aşı uygulamasının devreye girdiği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısının kullanıldığı uygulamanın sezon sonuna kadar devam edeceği ve 18 yaş üstündeki taraftarların aşı olabileceği belirtildi.

Sputnik V aşısı

Dünyanın ilk tescil edilen koronavirüs aşısı olan Sputnik V, Rusya'da Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi'nde geliştirildi. Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre uygulandığı kişilerde uzun vadede herhangi bir olumsuz etki oluşturmayan Sputnik V aşısı, iyi çalışılmış ve güvenli olduğu kanıtlanmış bir insan adenovirüs vektör tabanına dayanıyor.

Dünyanın en saygın tıp dergisi The Lancet, faz 3 klinik testlerinin sonuçlarına göre Sputnik V aşısının etkinliğinin yüzde 91.6 olarak teyit edildiği bir makale yayınlamıştı. Makalede Sputnik V aşısının şiddetli Kovid-19'a karşı tam koruma sağladığı vurgulanmıştı.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko da Sputnik V aşısının koronavirüsün İngiltere varyantına karşı yüksek etkinlik gösterdiğini söyledi.

 

 

AA, ındependent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU