Madonna'nın dansçıları İsrail'deki konsere Filistin ve İsrail bayrağıyla çıktı

Amerikalı pop yıldızı Tel Aviv’de düzenlenen Eurovision finalindeki konserini iptal etmesi için Filistinli aktivistlerden gelen çağrıyı reddetmişti

Madonna ve ABD'li rapçi Quavo'nun beraber sahne aldığı konserde iki dansçının Filistin ve İsrail bayrağı taşıyan kostüm giydiği görülüyor / Fotoğraf: AFP

İsrail’in başkenti Tel Aviv'de düzenlenen 64. Eurovision Şarkı Yarışması'nda konser veren Madonna'nın dansçıları sahneye Filistin ve İsrail bayraklarıyla çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikalı sanatçının söylediği “Future” (Gelecek) adlı şarkısında sahneye çıkan ve birbirine sarılarak yürüyen iki dansçının kostümlerinin arkasındaki Filistin ve İsrail bayrakları dikkat çekti.

Eurovision şarkı yarışmasını düzenleyen Avrupa Yayın Birliği’nden (EBU) yapılan açıklamada, Madonna’nın konser öncesi provalarda dansçıların İsrail ve Filistin bayrağı taşımadığı belirtildi.

İzlandalılar da Filistin bayrağı açtı

Tel Aviv’deki finalde “Hatrio mun sigar” şarkısıyla yarışan İzlandalı Hatari grubu, puanlar dağıtılırken Filistin bayrağı açtı.

 

İzlanda Hatari grubu
İzlanda adına yarışan Hatari grubu / Fotoğraf: Twitter

 

Kazanan Hollanda

64. Eurovision Şarkı Yarışması finaline 26 ülke katıldı.

Yapılan oylamadan sonra Hollanda adına yarışan Duncan Laurence “Arcade” isimli şarkısıyla 492 puan toplayarak yarışmayı kazandı. Yarışmada İtalya ikinci, Rusya üçüncü oldu.

 

Madonna daha önce “barışa yeni bir yol” açmak istediğini söyleyerek gösteriyi iptal etmesini isteyen Filistinlilerin çağrılarını reddetmişti. 

Madonna, 14’üncü albümü olan Madame X’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Amerikalı pop yıldızı, bu ayın başında dünya turuna çıkacağını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU