İsrail Başbakanı Netanyahu: Doğalgaz konusunda Türkiye ile görüşüyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, doğalgaz konusunda Türkiye ile görüştüklerini ve bunun iyi bir şey olduğunu belirtti

Netanyahu, "Evet Türkiye ile de görüşüyoruz, bu iyi bir gelişmedir" dedi / Fotoğraf: AA

İsrail'de 23 Mart'ta yapılacak milletvekili seçimleri öncesi partisi Likud'un, Türkiye asıllı Yahudilerin büyük çoğunluğunun yaşadığı Bat Yam kentinde düzenlediği seçim kampanyası programına katılan Netanyahu, burada kendi partisinden olan bakanların tanıtımını da içeren bir konuşma yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çevreyi Koruma Bakanı Gila Gamiel, kendi ismi zikredildiğinde Netanyahu'ya, "Gaz konusunda neler oluyor?" sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine Netanyahu, "Gaza doğru ilerliyoruz. Mısır'la konuşuyoruz, Kıbrıs (Güney Kıbrıs Rum Kesimi) ile konuşuyoruz. Yunanistan ile konuşuyoruz. Tüm ülkelerle konuşuyoruz. Hatta Türkiye ile de konuşuyoruz ve bu iyi bir şey" ifadelerini kullandı. 

“Türkiye ile iş birliğine hazırız”

 İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz de 9 Mart Salı günü Rum basınına verdiği röportajda, ülkesinin Türkiye ile iş birliğine hazır olduğunu söylemişti.

Geçmişte İsrail gazının Türkiye’ye ihracı konusunda görüşmeler olduğunu ancak bundan bir sonuç alınmadığını hatırlatan Steinitz, "Umarım bir gün Türkiye bölgeye katılır ve hatta Doğu Akdeniz Gaz Forumu’nun bir parçası olur. Çatışma yerine koordinasyonu seçer. Umarım tutumlarını değiştirirler. Biz Türkiye ile iş birliğine hazırız. Türkiye’yi çatışmanın kaynağı yerine bölgesel bir partner olarak görmek isteriz" demişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU