Kraliyet çatlağında yeni gelişme: "Kraliçe ırkçılık iddialarını bizzat soruşturacak"

Meghan Markle, oğlu Archie'nin ten rengine yönelik yorumları kimin yaptığını açıklamamıştı

Meghan Markle, yaptığı çarpıcı açıklamalarda Kraliyet içinde çok mutsuz olduğunu ve intiharı düşündüğünü söylemişti (AFP)

Kraliçe II. Elizabeth'in, Meghan Markle ve Prens Harry'nin ırkçılık iddialarının ardından üst düzey Kraliyet üyelerini bizzat sorgulayacağı iddia edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meghan Markle, ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey'in sorularını yanıtladığı programda oğlunun ten renginden ötürü prens unvanı alamayacağının söylendiğini açıklamıştı. Siyahi bir anne ve beyaz bir babanın kızı olan Markle, "Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı" ifadelerini kullanmıştı.

Page Six'in haberine göre 94 yaşındaki Kraliçe, Oprah Winfrey'in röportajında torunu Prens Harry ve Meghan Markle'ın endişe verici iddialarının "aile tarafından özel olarak ele alınacağını" söyledi. 

Kraliyet ailesi içindeki gerginliğe dair konuşan kaynaklar Harry de dahil olmak üzere Kraliçe'nin üst düzey Kraliyet üyeleriyle bizzat konuşmaya başlayacağını iddia etti. 

Görüşmelerin ana konusunun çiftin dile getirdiği oğullarının ten rengine yönelik Kraliyet ailesi içindeki bazı isimlerin tedirginliğine dair olacağı belirtildi. İddiaya göre Kraliçe söz konusu tedirginliği özellikle "endişe verici" diye niteledi. 

Özellikle torununun ten rengine yönelik "derinden" endişe duyan Prens Charles'ın bu görüşmelerdeki birincil isimlerden biri olacağı öne sürüldü. Harry'nin abisi Prens William ve eşi Kate'in de söz konusu isimler arasında olacağı iddia edildi. 

Ancak Kraliyet uzmanları Kraliçe'nin rahatsız edici yorumları kimin yaptığını muhtemelen bildiğine işaret ediyor. 

Kraliyet ailesine dair yaptığı çalışmalarla bilinen Phil Dampier, The Sun'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Açıkçası (Kraliçe) Archie'ye dair yorumları dile getirdiği iddia edilen kişiyle konuştu ve ona olayların nasıl yaşandığını kendi açılarından anlattılar.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kraliyet'ten ayrılacaklarını açıklamalarından bu yana aile içindeki çatlaklar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor ve kısa süre içinde durulacak gibi de görünmüyor. 

 

Independent Türkçe, Page Six, The Sun

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU