Murat Yetkin: Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden

"Akşener’in bu konuşmasından sonra 'Hepimiz Fosforlu Cevriye’yiz' kadın hakları savunucularının sloganlarından biri haline gelirse şaşmamak gerekir"

Fotoğraf: AA

Gazeteci Murat Yetkin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendisine yönelik cinsiyetçi hakaret ve küfürlere tepki gösterdiği konuşmasının “putları kıran türden olduğunu” söyledi.

Yetkin, kişisel blogunda “Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden” başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında İYİ Parti liderinin dün grup toplantısında yaptığı açıklamaların kadın mücadelesi adına bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkin, şöyle yazdı:

Bugünün Türkiye’sinde büyük cesaret işidir siyasi rakiplerinin kendisine “Fosforlu Cevriye” lakabı takıp kampanya yaparak “fahişe” demek istediğini çıkıp Meclis kürsüsünde söylemek. Bunu söylerken kendi partililerine “önünüze bakmayın, utanıyorsunuz, biliyorum” diye cesaret vermek da az cesaret işi değildir.Akşener’in (bir zamanlar adına TBMM Başkan Vekilliği yaptığı) MHP kaynaklı olarak sosyal medyada Fosforlu Cevriye etiketiyle aleyhine açılan karalama kampanyasını bu çıplaklıkla teşhir etmesi de cesaret işidir. Böyle böyle yıkılır tabular, kırılır putlar. Hakaretler bu tür yüzleşmelerle hakaret edileni yüceltir. Akşener’in bu konuşmasından sonra Fosforlu Cevriye Türkiye’de kadın hareketinin simgelerinden, “Hepimiz Fosforlu Cevriye’yiz” kadın hakları savunucularının sloganlarından biri haline gelirse şaşmamak gerekir.

“Akşener’e de Fosforlu Cevriye diye küçümsenmeye, karalanmaya çalışan herkesle dayanışma göstermek gerekir” diyen Yetkin, yazısının devamında Akşener’in konuşmasından satırbaşlarını paylaştı.

 

yetkinport.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU