Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Damat kadar taş düşsün başınıza

"Kayıp rezerv" tartışmaları hakkında konuşan Erdoğan, "Bu para Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Şu anda da yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin üçüncü kuyu temel atma törenine canlı bağlantı ile katılacağını duyuran Erdoğan, "Bu anlamda Türkiye dünyada en büyük atılımları yapan ülkelerden biridir. Enerji anlamındaki yatırımlarımızdan biri de Akkuyu Nükleer santralimizdir" dedi.

CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "Biz de Türkiye'ye nükleer güç kazandırmak için yola çıktığımızda pek çok sıkıntı ile karşılaştık. Bunların başında da CHP zihniyeti karşımıza çıktı" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Damat kadar taş düşsün başınıza"

Erdoğan, muhalefet partilerinin eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilerine de tepki gösterdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Son haftalarda bir şey dikkatimi çekiyor. Özellikle bu CHP zihniyeti mensupları, yoğun tweet yarışındalar. Yatıyorlar, kalıyorlar damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Şurada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemden beri Sayın Berat Bey'in attığı adımları CHP döneminde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar şu kadar para nerede? Bu para Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Kayıp varsa bunlar sizdedir. 135 milyar dolara kadar döviz rezervimiz çıktı. Şu anda da yine döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. 

Berat Albayrak'ın Enerji Bakanlığı döneminde başarılı işler yaptığını savunan Erdoğan, "Enerjide bizim bir tane ne sismik ne sondaj gemimiz yoktu. Berat Bey'in görevde olduğu dönemde 3 sondaj, 2 sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tanesini daha alıyoruz. Ey o tweeti atanlar, damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey döneminde bu adımlar atıldı" dedi.

Türkiye'nin enerji alanında yaptığı yatırımları sıralayan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek şöyle devam etti:

Anladın mı Bay Kemal. Bunun adı finans yönetimidir. Kalkıp da sen bize Merkez Bankası'nın şu kadar parası nereye gitti diye sorma. Sen tarihine bak. IMF'e olan borçlanma, Merkez Bankası'nın rezervleri nasıl buharlaştı bunun hesabını verin. Bu sondajları kiralık gemiyle yapsaydık, satın aldığımızdan daha fazla bedel ödeyecektik. Yaptığımız yatırımlarla ülkemizin doğalgaz tüketimi 47,7 milyar metreküpe yükseldi. Doğalgaz kullanım oranı yüzde 80,4'e çıktı. Bu refah düzeyinin nereden nereye geldiğini gösteriyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU