'Kıskançlık' bahanesiyle eşini boğarak öldüren Ünal Özcan hakim karşısına çıkıyor

Ünal Özcan tarafından katledilen Sonbahar Özcan'ın ailesinin avukatlarından Melike Polat, kıskançlık bahanesinin verilecek cezada indirim uygulanması için öne sürüldüğünü belirtiyor

Sonbahar Özcan (solda) hayatını kaybetti, Ünal Özcan (sağda) cezaevinde. Çocuklarına ise akrabaları bakıyor / Fotoğraf: Twitter

Ünal Özcan, 9 yıllık eşi ve iki çocuğunun annesi Sonbahar Özcan'ı 19 Temmuz 2020'de uykusunda boğarak katletti.

Gerekçesi ise, Sonbahar Özcan'ın sosyal medya uygulamalarında yaptığı bazı mesajlaşmalardı.

Daha önce de öldürmeye çalışmış

Aldatıldığından şüphelenip eşini öldüren sonra bacanağını arayarak işlediği cinayeti haber veren Ünal Özcan, ardından polislere teslim oldu.

Verdiği ifadede korkunç cinayeti bütün detaylarıyla anlatan Ünal Özcan, daha önce de eşini boğmaya çalıştığını da söyledi. 

Ayrılmayı değil cinayeti seçti

Sonbahar Özcan'ı öldürmeye ilk teşebbüsünün ardından eşinin ve kendi ailesinin araya girmesiyle ayrılmadıklarını söyleyen Ünal Özcan, eşinin tekrar sosyal medya uygulamalarında başka erkeklerle mesajlaşmalarını görünce, boşanmayı değil cinayeti seçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Cinayeti nasıl işlediğini anlattı

19 Temmuz 2020'de eşini katledip polise teslim olan Ünal Özcan, götürüldüğü Büyükçekmece Asayiş Büro Amirliği'nde verdiği ifadede hem eşini daha önce nasıl öldürmeye çalıştığını hem de cinayeti şu sözlerle anlattı:

15 Temmuz 2019'da 'çocuklarının yüzüne nasıl bakıyorsun, seni öldüreyim mi?' dedim, eşim de bana 'Öldür beni' dedi, ben de eşimin boğazını sıktım. Eşim hiçbir karşılık vermedi. Titremeye başlayınca eşimin boğazını sıkmayı bıraktım, yere yatırdım, dilini çektim, su ve kolonya sürdüm, kendine geldi...

19 Temmuz 2020 Pazartesi günü saat 04.00 sıralarında eşimin telefonu salondaydı. Ben yine merak ettim ve eşimin telefonuna baktım. Instagram isimli uygulamadan mesaj geldiğini gördüm, bir erkek şahıs, 'Uyudun mu, orada mısın?' diye mesaj atmış. Bunu görünce sinirlendim, yatak odasına eşimin yanına gittim. Onu uyandırdım, 'neden hala mesajlaşıyorsun?' diye sordum. Tartışma çıktı, ben eşimin boğazını sıktım. Elimden kurtulmaya çalıştı ancak ben boğazını sıkmaya devam ettim. 'Bu sefer senin şansın yok' dedim. Eşim hareket etmeyi bıraktı, onu yere bıraktım, odadan çıkarken çocuklar odaya girmesin diye kapıyı kilitledim ancak anahtarı üzerinde bıraktım. Üstümü giyindim, elimi yüzümü yıkadım, dışarı çıktım. Bacanağımı aradım, onu çağırdım, o da hemen geldi. Yolda karşılaştık, tokalaşmak için bana elini uzattı, ben elimi uzatmadım, 'Ben katil oldum' dedim o da bana 'Ne yaptın sen?' dedi, evin anahtarını ona verdim, ona 'Ben böyle yaşamaktansa ölüme gidiyorum' dedim, bacanağım koşarak evime doğru gitti, daha sonra beni aradı ve 'Ölmüş' dedi, beni polislerle konuşturdu, nerede olduğumu sordular, ben de yerimi söyledim. Polisler tekrar beni aradı, polisler ile Tepecik'te buluştuk ve beni alıp buraya getirdiler.

Ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

36 yaşındaki eşi Sonbahar Özcan'ı katleden Ünal Özcan, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada yargılanıyor.

İki çocuğunun annesini katlettikten sonra cezaevine konulan Ünal Özcan'ın tutukluluk haline yaptığı itirazlar reddedildi.

Ünal Özcan, ilk kez yarın hakim karşısına çıkacak. Duruşma saat 13.30'da görülecek.

Avukat Polat: Aldatılma vurgusuyla cezada indirim amaçlanıyor

Eşi Ünal Özcan tarafından katledilen Sonbahar Özcan'ın ailesinin avukatı Melike Polat, katil Ünal Özcan'ın ifadesindeki aldatılma vurgusuyla verilecek cezada indirim uygulanmasının amaçlandığına dikkati çekiyor:

Sonbahar Özcan, eşi tarafından kıskançlık bahanesiyle uykusunda katledildi. Biz davanın sonuna kadar takipçisi olacağız ve katilin iyi hal indirimi, haksız tahrik indirimi gibi sadece erkek olduğu için uygulanacak indirimleri engellemek için çalışacağız. 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU