Galatasaray'da üst üste 2 hafta puan kaybı

Sivasspor ile berabere kalan Galatasaray, geçen hafta da Ankara'da 3 puan bıraktı

Galatasaraylı futbolcular Martin Linnes ve Muhammed Kerem Aktürkoğlu berabere biten maç sonunda üzüntü yaşadı. Fotoğraf: AA

Galatasaray evinde oynadığı Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. 

Maçtan 1 puanla ayrılan sarı kırmızılı ekip, geçen haftaki  Ankaragücü maçında da 3 puan bırakmıştı.

Şampiyonluk yolunda yara alan Galatasaray'da  Ankaragücü maçından 6 farklı oyuncu bu maçta ilk 11'de şans buldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marcelo Sarachhi, Martin Linnes, Taylan Antalyalı, Ryan Babel, Younes Belhanda ve Radamel Falcao ilk 11'de maça başladı.

Türk Telekom Stadyumu'nda ilk golde Martin Linnes'in hatalı pası sonucu topla buluşan Max Gradel kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı ve 9. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

14. dakikada ise Galatasaray beraberlik golünü buldu. Radamel Falcao attığı şık golle 1-1'lik eşitliği getirdi. Kolombiyalı golcü 5 ay sonra ilk 11'de şans bulurken 4 ay sonra golle buluştu.

38. dakikada ise Galatasaray savunmasının yaptığı hatayı değerlendiren Tyler Boyd takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. İlk yarı 2-1'lik Sivasspor üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray penaltı kazandı. Uğur Çiftçi ceza sahası içinde topa elle dokundu ve hakem VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Radamel Falcao 68. dakikada topu bir kez daha filelerle buluşturarak skoru 2-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı. Galatasaray sahasında iki kez geriye düştüğü maçta Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir yara aldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 58 puana ulaştı. Sivasspor ise puanını 34'e yükseltti.

Karşılaşmanın 90+6. dakikasında Sivasspor'da Max Gradel kırmızı kart gördü.

 

Independent Türkçe, NTV Spor

DAHA FAZLA HABER OKU