Binali Yıldırım: Pandemide, "Amerika" dediğiniz ülkenin milli geliri küçülürken Türkiye 2020'yi büyümeyle kapattı

Yıldırım konuşmasında, "Türkiye, büyük, imkanları ve fırsatları geniş bir ülke. Ben inanıyorum ki bu pandemi süreci bize bambaşka fırsatlar sunacak" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Tokat'taki Kaya Çakır Kızılay Özel Eğitim Anadolu Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Yıldırım, koronavirüs salgını sürecini Türkiye'nin iyi yönettiğini söyledi.

Bunu sağlık altyapısı sayesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldırım, "Eğer hazırlıksız olsaydık halimiz ne olacaktı? İşte dünyayı yöneten süper güç dediğimiz ülkelerin, topu topu bütün dünyada yarım gramı geçmeyen bu mikrop karşısında nasıl diz çöktüklerini gördük. Türkiye, altyapısıyla, şehir hastaneleriyle, güçlü sağlık kadrolarıyla bu süreçte çok çetin bir sınav vermiştir ve vermeye devam ediyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Avrupa Birliği'nin milli geliri küçüldü, Türkiye 2020'yi büyümeyle kapattı"

Hayat sürerken tedbirleri almaya devam edeceklerini dile getiren Yıldırım şunları kaydetti:

Pandemi döneminde Amerika dediğiniz ülke, milli geliri yüzde 3,5 küçüldü. Avrupa Birliği yüzde 6,5 küçüldü. (Türkiye, yüzde 5 küçülecek) dediler, 2020'yi yüzde 1,8 büyümeyle kapattık. Bu yılın ilk yarısını belki yüzde 5'in üzerinde büyümeyle kapatacağız. Türkiye, büyük, imkanları ve fırsatları geniş bir ülke. Ben inanıyorum ki bu pandemi süreci bize bambaşka fırsatlar sunacak. İhracatımız artmaya devam diyor. Birçok yönden farklı farklı fırsatları da bu salgın bize sağlayacak diye düşünüyorum.

Konuşmanın ardından Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım okul bahçesine fidan dikti.
 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU