Elektrikçiler, ortaçağdan kalma "gizli" tüneli yanlışlıkla keşfetti

1,22 metrelik tünel, Monmouthshire'daki Tintern Manastırı yakınlarında ortaya çıkarıldı

Tünelin sırrı henüz çözülemedi (Western Power Distribution )

Elektrik teknisyenlerinden oluşan bir ekip, bir dizi yeraltı kablosunun yerini değiştirmek için yaptıkları rutin kazıda "gizli" bir ortaçağ tüneline rastladı.

The Western Power Distribution (WPD) şirketinden müteahhitler, olağanüstü keşiflerini yaptıklarında Monmouthshire'daki Tintern'de kazı çalışmalarına yeni başlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık 1,22 metre yüksekliğindeki tuğla tünelin aşağı yukarı 900 yıl öncesinden kalma olduğu düşünülüyor.

Tünelin bulunduğu vadinin yakınında, 1131'de kurulan Gotik manastır Tintern Manastırı'nın kalıntıları var. Ancak WPD, geçidin herhangi bir resmi araştırma haritasında gösterilmediğini ve yerel sakinler ya da yetkililer tarafından bilinmediğini ifade etti.

WPD teknisyeni Allyn Gore, "gizli" tünel hakkında daha fazla bilgi edinmek için "yıllarca" arkeolojik araştırma yapılması gerekebileceğini söyledi.

Bu arada Gore'un ekibi, kazmaya başladıkları hendeği geri doldurdu ve kablolarını başka bir yere taşıyor.

Kazı ekibinin başında bulunan Gore, daha önce kazılar sırasında "bu kadar heyecan verici ve etkileyici" bir şey görmediğini söyledi.

Gore "Tünel sistemi, bir patikanın altına saklanmış, Angiddy Çayı'na paralel ilerliyordu ve vadi boyunca çay yolunu izliyor gibi görünüyordu; yüzyıllardır farkında olmadan üzerinde yürünmüş olabilir" dedi.

Gore ekibinin, Galler hükümetinin "tünelin büyüklüğünden etkilenen" tarihi ve kültürel miras kurumu Cadw'yi harekete geçirdiğini ve tünelin "bölgede daha önce keşfedilen demir işçiliği kalıntılarıyla bağlantılı" olabileceğini söyledi.

Arkeologlar şimdi tünel hakkında daha fazla ayrıntı saptamaya çalışıyor.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU