Beyaz Saray: Erdoğan ve Biden bir noktada görüşecek

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Biden’ın Erdoğan ile görüşeceğinden emin olduğunu ifade etti

Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın "bir noktada" telefon görüşmesi yapacağını söyledi. 

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, “Biden'ın neden hala Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmediğine” ilişkin soruyu yanıtladı. 

Biden'ın hala araması gereken birçok dünya lideri olduğunu söyleyen Psaki, "Biden, gelecek hafta ve aylarda bu görüşmeleri yapacaktır. Bir noktada Erdoğan ile de görüşeceğinden eminim" dedi.

Öte yandan Psaki, Suriye'de Irak saldırılarıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle İran destekli gruplara düzenlenen hava saldırısını "denizaşırı yerlerdeki ABD askerlerinin nefsi müdafaası" olarak nitelendirdi. 

Psaki, "Suriye'deki hava saldırıları konusunda tabii ki tüm hukuki süreç ve incelemeyi yaptık. Bu saldırı konusunda hukuki haklarımız olduğundan eminiz. Bu saldırı, denizaşırı ülkelerde görevli ABD askeri personelinin nefsi müdafaasıydı" diye konuştu. 

İran destekli grupların sınır kontrol noktasındaki tesisleri hedef alınmıştı

ABD 26 Şubat'ta, Ketaib Hizbullah ve Ketaib Seyyid el Şüheda dahil, İran destekli grupların sınır kontrol noktasındaki tesislerini hedef almıştı. 

Pentagon, bu saldırıların 15 Şubat'taki Erbil Havalimanına ve 22 Şubat'taki Bağdat'ın korunaklı bölgesi olan Yeşil Bölge'ye yönelik saldırılara yanıt olarak gerçekleştirildiğini açıklamıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU