Evcil sürüngenine kıyafet giydiren Kim Kardashian tepki topladı

Reality şov yıldızı kertenkelesine kıyafet giydirdikten sonra bir hayranı "Onu giydirmeyi bırakın, derileriyle nefes alıyorlar" dedi

Kim Kardashian geçen yıl güzellik markasının %20'lik hissesini 200 milyon dolara satmıştı (AP)

Reality şov yıldızı Kim Kardashian bir sakallı ejder sahiplendi ve çarşamba günü Instagram'da yeni evcil hayvanıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda kızı North, sürüngeni tutarken görülüyordu.

Fakat Kardashian hayvana kıyafet giydirdiği için bazıları tarafından eleştirildi.

Paylaşımda sürüngenin Kardashian'ın kızı tarafından tutulduğu ve kapüşonlu, tüylü, beyaz bir üst giydiği ve gözlerinin arasında bir mücevher olduğu görülüyor. Yıldız paylaşımın altına “Ailemizin en yeni üyesiyle tanışın ... Speed" diye yazdı.

“Speed'i şimdi sevdiğim gibi seveceğimi gerçekten düşünmüyordum ama zamanla kalbimi kazandı! Speed aslında BFF'im (Best Friends Forever, İngilizce'de sonsuza dek en iyi arkadaşım anlamına gelen tabirin kısaltması, -ç.n.) Allison'undu ve ona bir haftalığına bakıcılık yaptık, sonra yanımızdan hiç ayrılmadı ve aylardır bizimle!"
 


Kardashian "Speed, özel yapım Skims Cozy ve hatta Lil Uzi mücevheriyle (Aslında Speed mücevheri birkaç ay önce takmış, North her zaman ne olduğunu bilir!) görünümünü baştan yarattı. North ve sakallı ejderhası her yere beraber gidiyorlar, çok sevimli" diye ekledi.

Kardashian bu mesajı kertenkele Speed'in Kardashian'a ait giyim markası Skims'in kıyafetlerini giymiş bir resmiyle birlikte Twitter'da da paylaştı.
 


Kardashian'ın Instagram paylaşımının altına Skims'in pazarlama müdürü Tracy Romulus "Bir dakika? Speedy özel yapım Skims mi giyiyor? Ağlıyorum (kahkaha emojisi)" diye yazdı.

Gönderi neredeyse üç milyon kişi tarafından beğenildi ama bazılarının sürüngenin sağlığına dair endişeleri vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir kullanıcı "Onu giydirmeyi bırakın, derilerinden nefes alıyorlar" dedi.

Sürüngen Merkezi'nden sürüngen uzmanı Gary Rolfe, The Independent'a sürüngenlerin doğru bakıma ihtiyaç duyduğunu, doğru bakıma da tasarımcı kıyafetleri giymenin dahil olmadığını söyledi.

Rolfe "Doğru şekilde bakılmaları durumunda sakallı ejderler çocuklar için mükemmel evcil hayvanlardır. 'Soğukkanlı' (ektotermik) olduklarından vücutlarını tasarımcı elinden çıkma kıyafetler giyerek değil, sürüngenlere özel ısı lambaları altında güneşlenerek ısıtmaları gerekir" dedi.

Bununla birlikte doğaları gereği sakallı ejderler çok sakindir ve eğer doğru şekilde tutulurlarsa Instagram'a yüklenecek anlık bir fotoğraf için poz vermenin onlara zararı olmayacaktır.

PETA'nın zulüm soruşturmalarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Daphna Nachminovitch, The Independent'a şunları söyledi:

Hidden Hills'teki bir malikanede yaşam, sakallı ejderlerin tırmanmayı, güneşin tadını çıkarmayı, yeraltında serinlemeyi ve yiyecek aramayı sevdiği Avustralya çölündeki yaşama benzemez.

Kim ve North artık Speed'i sahiplendiğine göre ona ellerinden gelen en iyi yuvayı sağlamak istediklerini biliyoruz; dolayısıyla umuyoruz ki Speed'in oyuncak değil, bir sakallı ejder olarak yaşayabileceği ferah ve doğasına uygun bir ortam kurarlar ona. Kim'in takipçilerine de asla bu hayvanları satın almamalarını söylüyoruz.

Bu, reality yıldızının hayvanlarla bağlantılı olarak topa tutulduğu ilk hadise değil. Kardashian 2018'de de Endonezya'nın Sumatra kentinde fil sürerken görüntülenmişti.
 


The Independent yanıt almak için Kim Kardashian'la irtibata geçti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU