Amerikalı senatör diye bir sahtekarla röportaj yapan BBC özür diledi

Hatanın kaynağını saptamak üzere şirket tarafından soruşturma başlatıldı

Demokrat Partili Senatör Booker, BBC'nin hatasıyla ilgili bir açıklama yapmadı (Reuters)

Britanya yayın kuruluşu BBC, ABD'li New Jersey Senatörü Cory Booker olduğunu iddia eden kimliği belirsiz bir kişiyle yapılan söyleşi nedeniyle özür diledi ve yapılan hatayla ilgili soruşturma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kanalda yayımlanan Newshour radyo programında geçen hafta Senatör Booker yerine kimliği belirsiz bir kişiyle söyleşi yapıldığı ortaya çıkmıştı. BBC'nin açıklamasında "kasıtlı bir oyun" gibi görünen olaydan dolayı Booker'dan özür dilenirken hatanın tekrarlanmaması için "neyin yanlış gittiğini" saptamak üzere şirket tarafından soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Yayının ardından bazı sosyal medya kullanıcıları, ABD-Suudi Arabistan ilişkileriyle ilgili söyleşi yapılan kişinin kesinlikle Senatör Booker olmadığını belirtmişti. BBC'nin Twitter hesabındaki paylaşıma yorum yazan bir kişi "BBC World Service'in biraz önce Newshour'da ABD'nin Suudi Arabistan'la ilişkileri hakkında konuştuğu kişinin kim olduğunu bilmiyorum ama kesinlikle Senatör Cory Booker değil" ifadelerini kullanmıştı.

Canlı yayımlanan programda yapılan hatanın fark edilmesi üzerine, programın tekrar yayınında kimliği belirsiz kişiyle söyleşi çıkartılmıştı.

Bir BBC sözcüsü, yazılı özür açıklaması dışında Newshour programının yayınında da özür dilendiğini kaydederken, kim olduğu belirtilmeyen kişinin yayına nasıl bağlandığı konusunda açıklama yapmayı reddetti.


Indepenent Türkçe, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU