AK Parti'li Zengin: Türkiye siyasetinin geleceği kadın seçmenin iradesinde

Kadınların siyaset alanında önemli bir yeri olduğunu belirten Zengin, "Kim kadınları anlarsa, işte o zaman seçimi kazanmak konusunda çok güçlü bir argümana sahip olmuş oluyor" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Turkuaz Medya tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi"nde açıklamalarda bulundu.

Seçilmiş kadınlar kadar seçmen olan karar verici kadınların etkisini de çok önemsediğini dile getiren Zengin, siyasette kadının artık daha aktif olduğunu söyledi.

Siyasette kadının varlığının tabii hale gelmesinde AK Partinin rolünün çok önemli olduğunu belirten Zengin, "Türkiye siyasetinin geleceği kadın seçmenin iradesinde. Kim kadınları anlarsa, kadınların gelecek öngörüsüyle paralel bir siyaset geliştirirse işte o zaman seçimi kazanmak konusunda çok güçlü bir argümana sahip olmuş oluyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zengin şöyle devam etti:

Meclis'te HDP Grubu eş başkanlık uygulamaları yapıyor, 'kadın' kelimesini çokça kullanıyorlar. Fakat seçmen kitlesi daha çok erkek. İYİ Parti var, genel başkanları kadın, ancak çok az kadın milletvekili var. Seçmeninin ağırlıklı erkek olduğunu görüyorsunuz. Bir partinin kadın kimliğinin öne çıkmasında, sadece vekil sayısı değil, seçmenin de ona olan teveccühü çok önemli. Çünkü, kadınların karar verme mekanizmaları daha farklı. Kadınlar daha farklı düşünce sistematiğiyle karar veriyorlar. Yapılan bütün araştırmalar bize, kadınların kendinden ziyade, gelecek için, çocukları için ve yaşadığı bölge için daha farklı değerlerle, daha uzun vadede karar verdiğini söylüyor.

"Kim mağdursa biz onun hakkını savunuruz"

Kendisine yönelik sosyal medya saldırı olduğunu da söyleyen Zengin şunları kaydetti:

Bana sözlü olarak şiddet uygulayan, Twitter'dan saldıran kişinin özellikleri, 'Türkiye'nin en önemli yabancı dilde eğitim yapan bir lisesinden mezun, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, Galatasaray Üniversitesinde medeni hukuk ve kadın hakları üzerine dersler vermiş, avukat ve arabulucu.' Bu kadar arka arkaya saydığımız meziyetler eğer derdini anlatmaya yetecek kadar efendice bir tweet atmaya yetmiyorsa, eğitimden neyi kastediyoruz? Bu şiddete maruz kalan kadınlarla, bunu yapan erkekler de eğitimsiz insanlar değiller. Hatta eğitim seviyesi arttıkça bence problem daha karmaşık hale geliyor.

Kendisiyle ilgili haberler çıktığını, 'Özlem Zengin bir kadın değil, insan değil' şeklinde yazılar yazıldığını söyleyen Zengin, bu olayların yeniden başörtüsü düşmanlığına çekildiğini öne sürdü.

Meclis'teki "Çıplak arama" tartışmaları sırasında "Onurlu, ahlaklı kadın açıklamak için bir sene beklemez" ifadelerini kullanması sonrası Zengin'e bazı siyasi partiler ve STK'lar tepki göstermişti.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU