Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı soruşturmasında 21 kişi hakkında daha iddianame hazırlandı

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili 21 kişi hakkında daha soruşturma tamamlanarak 33 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı

Fotoğraf: AA

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili 21 kişi hakkında daha 6 ay ile 33 yıl 6 ay arasında sürelerde hapis istemiyle dava açıldı.

Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Barış Bozkurt, Deniz Demir, Levent Gök, Murat Emir, Kenan Nuhut ve Yıldırım Kaya ile Cumhuriyet Halk Partisi müşteki olarak yer aldı.

Şüphelilere "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama", "Yaralamaya teşebbüs", "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle birden fazla kişi tarafından birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret", "Suç işlemeye alenen tahrik" ve "Siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlamaları yöneltildi.

İddianamede şüpheliler için 6 ay ile 33 yıl 6 ay arasında değişen sürelerde hapis cezası talep edildi.

İddianamede, tören için yapılan rutin hazırlıklar haricinde cenaze töreninde olay çıkabileceğine yönelik veya bu yönde hazırlık yapıldığına dair olay öncesinde herhangi bir ihbarın ya da istihbari bilginin bulunmadığı, olay sonrası yapılan araştırmalarda saldırı hazırlığı yapıldığı yönünde herhangi bir somut delilin tespit edilemediği vurgulandı.

Şüphelilerin bir suç işleme kararının icrası kapsamında değil, cenaze merasimine iştirak etmek amacıyla toplandıkları belirtilerek, Kılıçdaroğlu’nun tören alanına gelmesiyle başlayan protestoların, daha sonra suç oluşturan eylemlere dönüştüğü ve şüphelilerin eylemlerinden yaralama kastı ile hareket ettiklerinin değerlendirildiği bildirildi.

İddianame, Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili daha önce 36 kişi ile yaşı 18'den küçük 11 kişi hakkında Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU