Pilotlar, aşılamada öncelik istiyor... Gittikleri kimi ülkelerde pandemi nedeniyle 3-4 gün otel odasından çıkmaları kısıtlanıyor

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Başkanı Murat Ersoy, pandemi açısından riskli bölgelere uçtuklarını ve buralardaki önlemler nedeniyle kimi zaman mahsur kaldıklarını söyleyerek, aşılamada kendilerine de öncelik tanınmasını istedi

Türk Havayolları'na bağlı pilotlar da uçuşlarında salgına karşı önlemini maske ile almıştı / Fotoğraf: AA

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında havayolu şirketleri ve pek tabii ki çalışanları geldi.

Özellikle kabin çalışanlarının çoğu bu süreçte zorunlu izne çıkarılırken kokpit ekibi olan pilotların çoğu, uçakların kargo amaçlı kullanılmaya başlanmasıyla birlikte çalışmalarını sürdürdü.

Süreç içerisinde yine seferlerin normale dönmeye başlamasıyla birlikte pilotlar da normal mesailerine dönse bile salgının dünya genelinde sürmesi nedeniyle risk sürüyor.

muratersoy.jpg
TALPA Başkanı Murat Ersoy / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Dünyada havayolu şirketlerinde aşılama başladı

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Murat Ersoy, pandemi sürecinde de yoğun bir şekilde çalışmayı sürdürdüklerini belirterek, "Dünyada sağlık sektöründen sonra salgın karşısında en riskli ikinci sektör havacılık gösteriliyor. Biz de salgın sürecinde yedi pilot arkadaşımızı kaybettik. Kabin görevlisi arkadaşlardan da yaşamını yitirenler oldu" dedi.

İçerdiği riskten dolayı dünyadaki diğer havayolu şirketleri arasında aşılama sürecinin başladığını belirten Ersoy, "Singapur Havayolları tamamladı. Katar Havayolları'nda başladı. Bundan dolayı Türkiye'de de havacılık sektörüne de aşılamada öncelik verilmesini, gönüllülük esasına uygun olarak aşılamanın yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Çok riskli bölgelere gidiyoruz"

Ersoy, aşılamada kendilerine de öncelik tanınmasını istemelerinin nedenini ise şöyle açıkladı:

Salgın açısından çok riskli bölgelere gidiyoruz. İster istemez oralara yolcu taşıyıp, yolcu getiriyoruz. Gittiğimiz kimi ülkelerden çok ciddi kuralları olanlar var. Bunun sonucunda mahsur kaldığımız durumlar oluyor. Bazen bir otel odasında iki, üç hatta dört gün kaldığımız çıkamadığımız oluyor. Ülke otoritesi onu zorunlu kılıyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU