CHP’den "fezleke" açıklaması: Dokunulmazlıkların kaldırılmasını doğru bulmuyoruz

CHP Grup Başkanvekili Özkoç "Bugüne kadar Karma Komisyonda bulunan fezlekeleri, bugün ne oldu da terörle ilişkilendirip bu noktaya getiriyorlar? Onlara sormak lazım" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç "Hakim ve savcıların olmayan düğmelerini, cübbelerini iliklediği bir zamanda, bu insanlara güvenerek milletin sesi olan milletvekillerinin, dokunulmazlığının kaldırılmasını bugünkü aşamada doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında aralarında 9 HDP’linin de olduğu fezlekelere ilişkin konuştu.

Özkoç şunları kaydetti:

Daha gelen bir şey yok. 1300'e yakın fezleke var. Bunlara 32 tane daha fezleke eklenmiş. Bu fezlekeler Karma Komisyona gönderiliyor. Her siyasi partinin temsilcisi var. Fezlekelerle ilgili her siyasi partinin grup kararı alması mümkün değil. Komisyonda, Komisyon Başkanı tartışmaya açarsa, arkadaşlarımız kendi görüşlerini orada söyleyecekler. Türkiye'nin geldiği bu noktada, yasamanın, yürütmenin basının bütün gücünü bir kişinin iki dudağı arasında topladığı, adaleti uygulayan savcıların çelişkili kararlar verip, sadece bir kişinin ağzına bakarak kararlar çıkarttığı bir dönemde milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması, milletin özgür ve hür sesinin ortadan kaldırılması demektir. Millete her türlü baskıyı uygulayan; onları susturmak ve sindirmek için iş dünyasına, esnafa, işçiye 'Al ananı git.' diyen; herkesi susturan; iş insanlarını tehdit eden; yeri geldiği zaman mahkemeleri suçlayan; hakimlere fırça atan, hakim ve savcıların olmayan düğmelerini, cübbelerini iliklediği bir zamanda, bu insanlara güvenerek milletin sesi olan milletvekillerinin, dokunulmazlığının kaldırılmasını bugünkü aşamada doğru bulmuyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bugün ne oldu da terörle ilişkilendirip bu noktaya getiriyorlar?”

Engin Özkoç, bu fezlekeler arasında doğrudan terörle ilişkili olanlar hakkındaki bir soru üzerine, "Doğrudan terörle ilişkili olan fezlekeler geldiğinde arkadaşlarımız Karma Komisyonda inceleyecekler. Bugüne kadar Karma Komisyonda bulunan fezlekeleri, bugün ne oldu da terörle ilişkilendirip bu noktaya getiriyorlar? Onlara sormak lazım" diye konuştu.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU