Avrupa Komisyonu, Almanya'yı mahkemeye verdi

Berlin yönetimi, doğayı yeterince korumamakla suçlanıyor

2005'ten beri Almanya Başbakanı olan Angela Merkel, görevini bırakmaya hazırlanıyor (AFP)

Almanya’nın çevreyi koruma yasalarına uzun süredir yeterince uymadığını öne süren Avrupa Komisyonu, konuyu Avrupa Adalet Divanı’na taşıyor.

Avrupa Birliği (AB) uzun süredir Berlin yönetimini Fauna-Flora-Habitat Yönergesi'nden kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle uyarıyordu. 

Komisyon, Almanya'yı özellikle yeni koruma alanları açmamakla suçladı. 4 bin 500'den fazla koruma alanının yönetiminde sıkıntılar görüldüğü belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bazı vakalarda Almanya'ya gerekli adımları atması için tanınan süre geçeli 10 yıldan fazla oldu" ifadesi de kullanıldı.

Perşembe günü Almanya'nın mahkemeye verilmesine karar verildi. 

Ülkenin en eski çevre örgütlerinden NABU, Almanya'nın şimdiye kadar herhangi bir yaptırımla karşılaşmamasının garip olduğunu bildirdi. Bunun ülkedeki yaban hayatına olumsuz etkide bulunduğu da aynı açıklamada ifade edildi. 

Bu yönerge, tehdit altındaki, ender ya da yerel bitki örtüsü ya da hayvanların korunması için özel bölgeler ayrılmasını şart koşuyor. Bini aşkın hayvan ve bitki cinsinin yanı sıra, 200 tip habitat böylece korunuyor. 


Independent Türkçe, Euronews

DAHA FAZLA HABER OKU