Stevie Wonder hangi Afrika ülkesine taşınacağını açıkladı

Dünyaca ünlü şarkıcı, 70 yaşından sonra kıta değiştiriyor

Biden için seçim çalışmalarına katılan Wonder, Trump'ın mağlubiyetine rağmen ülkesini terk etmek istiyor (AFP)

Amerikan popüler kültürünün önde gelen figürlerinden Oprah Winfrey'e röportaj veren Stevie Wonder, şaşırtıcı bir karar aldığını duyurdu. ABD'deki siyasi çalkantıdan rahatsız olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Bu ulusu yeniden gülerken görmek istiyorum ve bunu Gana'ya taşınmak için seyahat etmeden önce görmek istiyorum çünkü bunu yapacağım.

Bu sözleri duyan Oprah, "Temelli olarak Gana'ya mı taşınıyorsun?" diye sordu. 

"You Are the Sunshine of My Life" ve "I Just Called to Say I Love You" gibi parçalarıyla bilinen dünyaca meşhur müzisyen, şu cevabı verdi:

Evet, çocuklarımın çocuklarının çocuklarının 'Lütfen beni sevin, lütfen bana saygı duyun, lütfen önemli olduğumu bilin ve lütfen bana değer verin' demek zorunda kalmalarını görmek istemiyorum. Bu nedir?

1950 doğumlu sanatçı, 1994'te verdiği bir röportajda da orada daha fazla toplum hissi olduğunu öne sürerek Gana'ya taşınmayı düşündüğünü belirtmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altı hafta erken doğan Stevie Wonder, dünyaya geldiği andan beri görme engelli. 

Michigan doğumlu Wonder, 9 yaşında piyano, davul ve armonika çalmayı öğrenmişti. Bu yetenekleri, 1961'de efsanevi plak şirketi Motown'ın kendisiyle sözleşme imzalamasını sağlamıştı. 

Kariyeri boyunca 25 Grammy ödülü kazanan isim, müzik dünyasının en saygın figürlerinden biri olarak kabul görüyor.


Independent Türkçe, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU