En çok Grammy Ödülü'ne sahip 11 sanatçı

Beyonce, John Williams ve Stevie Wonder gibi sanatçıların pek çok ödülü var

Beyonce'nin 22 Grammy ödülü bulunuyor (Reuters)

62. Grammy Ödülleri Los Angeles'ta gerçekleşirken, birçok müzik tutkunu evlerindeki raflarda en çok ödüle sahip sanatçıların hangileri olduğunu merak ediyor olabilir.

Çoğu kişi en büyük ödül koleksiyonuna Grammy Ödülleri'nin daimi favorisi Beyonce'nin sahip olduğunu sanabilir ama aslında Beyonce ilk 5 sanatçı arasında değil.

İşte en çok Grammy Ödülü'ne sahip 11 sanatçı:

1. Georg Solti - 31

 

Yirmi yılı aşkın süredir Chicago Senfoni Orkestrası'yla çalışan merhum şef, 1997'de 84 yaşındayken ölene kadar tam 31 Grammy Ödülü kazandı.

2. Quincy Jones - 27

Quincy Jones - Reuters.jpg
(Reuters)

 

Ünlü müzisyen ve yapımcının Grammy ödülleri arasında Michael Jackson'ın Thriller albümüyle aldığı Yılın Albümü ödülü de yer alıyor.

3. Alison Krauss - 27

 

Ödül sayısında Quincy Jones'la berabere kalan Alison Krauss, hem en çok Grammy kazanan kadın sanatçı hem de en çok Grammy kazanan kadın country sanatçısı. Krauss, ödüllerini yaklaşık 30 yıldır kendisine eşlik eden grubu Union Station'la paylaşıyor.

4. Pierre Boulez - 26

obit boulez - AP.jpg
(AP)

 

Boulez'in kariyerinde 1970'lerde New York Filarmoni Orkestrası'nı ve BBC Senfoni Orkestrası'nı yönetmek de var. Boulez, 2016'da 90 yaşındayken öldü. Bela Bartók ve Claude Debussy'nin de aralarında olduğu 20. yüzyıl bestecilerinin eserleri için yaptığı şefliğiyle Grammy ödülleri kazandı.

5. Vladimir Horowitz - 25

 

1989'da ölen Rus asıllı ABD'li klasik müzik piyanisti ve bestecisi Vladimir Horowitz, 25 Grammy kazandı.

6. Stevie Wonder - 25

stevie wonder - reuters.jpg
(Reuters)

 

Stevie Wonder, en son kazandığı Pop Vokal İşbirliği Grammy'si (2007 tarihli "For Once in My Life”) de dahil olmak üzere bugüne kadar 25 Grammy kazandı.

7. John Williams - 24

John Williams - AP.jpg
(AP)

 

Beyonce gibi anında tanınmayacağı kesin de olsa, John Williams en ünlü isimlerden biri; üstelik sadece müzik endüstrisinde değil, film endüstrisinde de. Star Wars serisinin yanı sıra Jaws ve Jurassic Park gibi klasikleşmiş Stephen Spielberg filmlerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

8. Beyonce - 22

beyonce - 3 - ap.jpeg
(AP)

 

Beyonce, En İyi Klip (Formation) ve En İyi Çağdaş Urban Albüm (Lemonade) de dahil olmak üzere 22 Grammy kazandı.

9. Chick Corea - 22

 

Chick Corea, Beyonce gibi 22 Grammy Ödülü'ne sahip. Ünlü caz piyanisti, daha önce 2004 Grammy Ödülleri'nde Foo Fighters'la sahne almış ve 2018'de de turneye çıkmıştı.

10. U2 - 22

U2 - Reuters.jpg
(Reuters)

 

İrlandalı rock grubu 2014'te En İyi Rock Albümü ödülünü Beck'e kaptırmış olabilir ama zaten birçokları U2'nun fazlasıyla Grammy ödülü olduğunu savunuyordu. 1998'de Yılın Albümü (The Joshua Tree) ve En İyi İkili veya Grup Rock Performansı'yla iki ödül birden aldı.

11. Jay-Z - 22

jay z - reuters.jpg
(Reuters)

 

Jay-Z, birkaç En İyi Rap Performansı ve En İyi Rap Şarkısı ödülü de dahil olmak üzere 22 Grammy'le U2'ya ortak oluyor ve listeye giriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU