Mısır, dünyanın en geniş köprüsünü inşa ederek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün rekorunu kırdı

"Yaşasın Mısır" adı verilen yeni köprünün yapımı 4 yıl sürdü

Köprü, başkent Kahire'nin doğusuyla batısını birbirine bağlıyor / Fotoğraf: Reuters

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, altyapı ve şehirleşme projesi kapsamında Kahire’deki Nil Nehri üzerindeki köprünün açılışını gerçekleştirdi.

Başkent Kahire’nin doğusuyla batısını birbirine bağlayan “Yaşasın Mısır” köprüsü Mısır medyasına göre ülke tarihinin en büyük karayolu projelerinden biri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rekor kayıtlarını tutan Guiness, yeni köprüyü 67.36 metre ile dünyanın en geniş köprüsü olarak kaydettiğini açıkladı. Guiness’in rekor kaydı açılış sırasında Sisi’ye verildi. 

Açılış töreninde

 konuşan Sisi "Yeni köprüyü Mısır halkına hediye ediyoruz. Ordumuzun desteğiyle Mısır'ı kalkındırmaya ve bu projeleri artırmaya devam edeceğiz" dedi.
 

 

Bu rekor en son İstanbul’un üçüncü köprüsü olan ve açılışı 2016’da gerçekleşen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne aitti.

Mısır medyasında yer alan habere göre yapımı 4 yıl süren köprü Arap müteahhit şirketleri tarafından Asyalı firmalara yaptırıldı. Köprünün yapımında yaklaşık 4 bin mühendis ve Mısırlı işçi çalıştı.

Köprünün tanıtımı Mısır Savunma Bakanlığı'nın resmi Youtube sayfası üzerinden yayınlandı.

Toplam 12 şeritli Yaşasın Mısır Köprüsü, Nil Nehri üzerinden 100 bin nüfuslu Varak adasıyla Şebra bölgesini birbirine bağlıyor. 

Köprünün yapımında bir milyon metreküp beton,  bin 400 kilometre çelik kablo ve 160 asma kablosu kullanıldı.

Geçtiğimiz ay köprü açılışıyla ilgili açıklama yapan Sisi, turistik Varak adasındaki toprakların yatırımcılara satılacağına yönelik iddiaları yalanlamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU