Muhalefetten Özhaseki’nin "Allah oylarının belasını versin" sözlerine tepki

HDP’den yapılan açıklamada “Bir halka beddua okumak kimsenin haddi değildir” denildi. CHP de Özhaseki’ye sert tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaptığı bir konuşmada muhalefete verilen oyları hedef alarak “Lanet olsun, Allah belasını versin” ifadesini kullandı. Özhaseki’nin bu sözlerine muhalefetten tepki geldi.

Özhaseki, dün Kayseri’de yaptığı açıklamada "HDP'yi her fırsatta söylemeliyiz. Bir gün olsun Mecliste PKK'ya 'lanet olsun' diyemediler. Ana muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti’li ismin bu sözlerine muhalefet cephesinden tepkiler yükseldi.

“Oy için teröristleri televizyona çıkarmadık”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "CHP'nin çizgisi de duruşu da bellidir. Biz İstanbul seçimlerinde 3-5 oy için teröristten medet ummadık. Oy için eli kanlı teröristleri devletin televizyonuna çıkarmadık" dedi.

Cumhuriyet’e konuşan ayrıca, "19 yıldır ülkeyi yöneten ama yaşanan hiçbir olay sonrasında sorumluluk almayan AK Partililer, Gara'da şehit edilen vatan evlatlarıyla ilgili yanlışlarının faturasını da başkalarına kesmeye, gündem değiştirmeye çalışıyor" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sapıklardan medet umanlar…”

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, Twitter'dan yaptığı açıklamada Necmettin Kesgin’i hatırlatarak "Birkaç oy alabilmek uğruna Ankara'da Mansur Yavaş'a iftira atabilmek için sapıklardan medet umanların, İstanbul seçimleri için aranan PKK'lı teröristleri devlet televizyonuna çıkaranların, bu ezik siyasetçinin deyimi ile, 'Allah belasını versin'" dedi.

“Bir halka beddua okumak kimsenin haddi değil”

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay da Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

Sorumlusu olduğunuz ölümlerin daha acısı taze iken hesap vermek yerine bir halka, 6 milyon seçmene beddua okumak... Ne derseniz deyin herkes gerçeğin farkında, bela okuduğunuz halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz. Ayrıca bir halka beddua okumak kimsenin haddi değildir.

Özhaseki, kendisine yönelik tepkilerin ardından Twitter'dan bir açıklama yaptı. Özhaseki bu açıklamasında farklı önceki açıklamasından farklı ifadeler kullandı:

Biz teröristlere bela okuyoruz ses CHP'den geliyor. Haydi HDP'yi anladık da Atatürk'ün partisinden bu sesler nasıl geliyor, aklımız ermiyor? Özetle, altını çizerek tekrar söylüyorum: Askere, polise, sivile ve bebeğe kurşun sıkan PKK'nın ve destekçilerinin Allah belasını versin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU