Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası

Erdoğan'ın avukatı Aydın, Kılıçdaroğlu'nun "13 şehidin sorumlusu Erdoğan'dır" sözlerini "Cumhurbaşkanı'nın onun ve şerefine saldırı" olarak niteleyerek tazminat davası açtıklarını kaydetti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında "Şehitlerin sorumlususu Erdoğan'dır" ifadesinden dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verilen dava dilekçesinde, "Davalının 'Gara'daki 13 şehidin sorumlusu Cumhurbaşkanıdır' ifadesi, cinayetlerin faili PKK terör örgütünü aklamaya ve aynı zamanda terör örgütünün işlediği suçların sorumluluğunu sayın Cumhurbaşkanımıza atfederek, sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığını zedelemeye yönelik bir çabadır" denildi.

Söz konusu ifadekerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şeref ve saygınlığına ağır bir saldırı olduğunun savunulduğu dilekçede şöyle devam edildi:

Terör eylemlerinden dayanaksız ve mesnetsiz bir şekilde terörle etkin bir şekilde mücadele eden kişileri sorumlu tutmak, olgusal temeli olmayan bir isnat ve yakıştırmadır. Aynı zamanda hukuken mazur görülemeyecek nitelikte kişilik haklarına ağır bir saldırıdır. Davalının sayın Cumhurbaşkanımızın kişiliğine yönelik sarf etmiş olduğu ifadelerin herhangi bir üstün yararla himaye edilemeyeceği açıktır. Dolayısıyla dava konusu konuşmadan dolayı yasa gereğince manevi tazminata hükmedilmesinin tüm şartları oluşmuştur" ifadelerine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "5 kuruşluk" tazminat davası

Dün  partisinin Ankara il kongresinde yaptığı bir konuşmada Erdoğan, Kılıçdaroğlu için "terbiyesiz" ifadesini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ve CHP’nin avukatı olan Celal Çelik sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine, bugünkü hakaretleri nedeniyle Erdoğan hakkında, yine 5 paralık dava açıyoruz” demişti.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU