Akif Beki: Şehit cenazelerini siyasete alet etmenin daha fenası görülmedi

“Muhalefet, ittifak kurup iktidar ittifakını sandıkta yendiği, Ankara ile İstanbul’u iktidardan aldığı için mi 13 şehit verdik?”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Gara’da 13 Türkiye vatandaşının şehit olmasıyla ilgili olarak muhalefeti suçlayıcı açıklamalara tepki gösterdi.

Beki, bugünkü köşe yazısında Gara’da operasyonun ardından suçlayan ile suçlananın yer değiştirdiğini söyledi ve “Artık iktidar, muhalefeti terörü cesaretlendirmekle, teröre yüz vermek göz yummakla, terörü lanetlemek istememekle suçluyor” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Şuna mı inanmamız bekleniyor” diye soran Beki, şöyle yazdı:

İYİ’si, CHP’si, DEVA’sı, Saadet’i ve Gelecek’iyle bütün muhalefet partileri, ülkemizde terör vahşeti görmek istiyor, şehit cenazeleri geldiğinde seviniyor? 

Üstelik dün aynı suçlamalara maruz kalıp ne kadar haksız ve insafsızca olduğunu bizzat yaşamış bir iktidar, muhalefeti bununla suçlayınca daha mı inandırıcı? 

İktidar ya da muhalefet, insanlarının terör saldırısına uğramasından niye memnun olsun ki! 

İktidarla muhalefet partilerinin siyasi rekabetini, vatanseverlerle vatan hainlerinin mücadelesi havasına sokmak, terörle mücadelenin en berbat istismarıdır.  

Şehit cenazeleri ve teröre karşı toplumsal öfke, bundan daha kötüye kullanılmadı. Siyasete alet etmenin daha fenası görülmedi.  

Muhalefet, ittifak kurup iktidar ittifakını sandıkta yendiği, Ankara ile İstanbul’u iktidardan aldığı için mi 13 şehit verdik?  

Rehine kurtarma operasyonu, Millet İttifakı bozulmadığı için mi başarısız oldu?  

Yerel seçimi AK Parti kazansa, Bayan Akşener Millet İttifakından ayrılsa, Bay Kemal CHP’yi çok kötü yönetmese, taciz ve tecavüzlerin üstünü örtmese şehitlerimizi kaybetmeyecek miydik? 

Gerçekten mi, inanacak bulunur mu buna? Yok daha neler! 

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU