CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "terbiyesiz" yanıtı

Kılıçdaroğlu "Ben 16 şehidimizin hakkını savunmaya devam edeceğim ve o 5 sorunun cevabını senden mutlaka alacağım" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin Ankara il kongresinde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Kılıçdaroğlu'nun "13 şehidin sorumlusu Erdoğan'dır" ifadesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Utanmadan, sıkılmadan 13 şehidimizle ilgili olarak 'Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır' diyorsun. Ne yüzsüzsün... 5-6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere 'Bunların sorumlusu Cumhurbaşkanı'dır' nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıtını sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile verdi.  

Erdoğan'ın kendisine hakaret ettiğini, kontrolünü kaybederek "terbiyesiz" dediğini belirten CHP lideri şöyle devam etti:

16 şehidin hakkını savunduğum için ben kendisine 5 soru sordum. Toplum ne olup olmadığını öğresin diye, ama sen bana hakaret ediyorsun, işin reklamına kaçıyorsun

Kılıçdaroğlu 16 şehidin hakkını savunmaya devam edeceğimni belirterek "O 5 sorunun cevabını senden mutlaka alacağım" diyerek mesajını bitirdi.

CHP lideri dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetmişti

Erdoğan'a 5 soru soracağım. Bu soruların cevabını ondan millet adına bekleyeceğim. Soru 83 milyonun sorusudur. 

1.Bölücü terör örgütünün tam 5,5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için 2015 tarihinden bu yana Başbakan olarak ya da Cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?

2.Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken, neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?

3.Yıllarca “dostum Trump” diye böbürlenip durdunuz. neden dostluğunuzu, vatan evlatlarımızı terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadınız?

4.Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümünde büyük katkıları olmuş İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği ve Mazlum Der gibi ulusal insan hakları örgütleri ile Uluslararası İnsan Hakları Örgütlerinden terör örgütünün elinde tuttuğu evlatlarımıza zarar gelmemesi ve serbest bırakılmaları için en azından çağrıda bulunmak hiç mi aklınıza gelmedi?

5.Dün Rize’de yaptığınız açıklamalarda sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu, ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim?

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU