Karamollaoğlu’ndan “Gara” sorusu: Operasyon ne için yapıldı?

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun, haftalık basın toplantısında gündeminde Gara Operasyonu vardı. Erdoğan'ın kongrede şehit annesini aramasına tepki gösteren Karamollaoğlu, operasyonun asıl hedefinin ne olduğunu da sordu

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin il kongresinde şehit annesi ile telefonla konuşmasına ise tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, "Biz bugün pandemiden dolayı tedbir alalım, eğitimimizi bile erteleyelim derken Sayın Cumhurbaşkanı kongrelerde hiçbir kaide ve kurala riayet etmeden tıka basa salonlarda güç gösterisi yapmayı kendisi için gerekli görüyor" diye konuştu.

“Bu harekat ne için yapıldı?”

“Gara'da hunharca infaz edilen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor; yüreğimizi yakan, canımızı acıtan terörü lanetliyorum” diyen Karamollaoğlu, “Bu harekat niçin yapıldı? Bu sorunun cevabının mutlaka verilmesi lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından harekâtın “başarısızlıkla sonuçlanan bir kurtarma operasyonu”  olduğunun anlaşıldığını söyleyen SP lideri, “Buna rağmen iktidarın, sanki bu başarısızlık muhalefete aitmiş gibi bir tavır sergilemesini kabullenmek mümkün değil” diye konuştu.

“Bu politikaların emeli 'Barış Gönüllüleri' projesi ile atıldı”

ABD’de 54 senatörün ABD Başkanı Joe Biden’a gönderdikleri mektupta, insan hakları sicilini iyileştirmesi için Türkiye’ye baskı yapmasını istemesinin kendileri açısından sürpriz olmadığını belirten Karamollaoğlu, “Zaten Biden’in seçilmesinin bu yana takındığı tavır da ortada, Türkiye’ye karşı hasmane bir tavır sergiliyor. Yalnız, bu Biden’e ait bir tavır değil sadece. Bu ABD’nin yıllardır sürdürdüğü bir politika. 60 yıldır bu politika izleniyor” dedi.

ABD’nin bu politikalarının temelinin 1960’larda “Barış Gönüllüleri” projesi ile atıldığını kaydeden Karamollaoğlu, bu projenin Türkiye’nin ve Doğu bölgesinin kana bulanmasına vesile olduğunu belirtti.

“Biz ABD’nin nihai hedefini sürekli olarak öz önünde bulundurmazsak en büyük hatayı işlemiş oluruz” diyen Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı partisini kurup harekete geçtiği zaman ABD ve İsrail’i ‘stratejik ortak’ olarak ilan etmiş ve Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlığını üstlenmişti. Biz bunu unutamayız. Kimse,  ‘Nereden çıktı  Büyük Ortadoğu Projesi’ diyemez. Kimse ‘Bunun böyle olduğunu bilmiyorduk’ diyemez. Bunu ihmal ederek birkaç yıllık gelişmeler üzerine Türkiye politikalarını inşa edemez” dedi.

“İktidar kimin dost kimin hasım olduğunu belirleyemiyor”

ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin geçen asırdaki adımlarının Osmanlı’nın yıkılması ve Suriye’nin işgal edilerek İsrail’in kurulması olduğunu, bu asırdaki ilk adımın ise Irak’ın işgali olduğunu belirten Temel Karamollaoğlu, “Bugün üzülerek ifade ediyorum ki, iktidar adeta hedefini bilmeyen bir gemide seyahat ediyor gibi. Nereye gideceğini, kimin dost kimin hasım olduğunu belirleyemiyor. Hatta tavırları ile bizi bölmeye, yok etmeye çalışan ülkelerle stratejik ittifak içinde olduklarını ifade etmekten geri durmuyorlar” diye konuştu.

“BOP bir hayal değil”

Büyük Ortadoğu Projesi’nin hayali bir proje olmadığını belirten ve “Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanlığı kabul edilemez hatta  Büyük Ortadoğu Projesi kabul edilemez” diyen Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Haritalar çizilmiş, Türkiye’nin bir kısmı bizden koparılmış. Bunun gereği olarak önce Irak işgal edilmiş ve direnç noktası ortadan kaldırılmış. Suriye’nin bu hale getirilmesi de tesadüfi değildir. Artık Suriye de BOP önünde bir engel olmaktan çıkmış bulunuyor. ABD’nin Ortadoğu’daki nihai hedefi BOP’un gerçekleşmesi ve Büyük İsrail’in kurulmasıdır. Bu gerçeği sağır sultan anladı ama bizimkiler hala anlamadı”

“18 sene içinde bütün İslam ülkeleri ile bağlarımızı kopardık”

İsrail’in yıllardır Orta Doğu’da kendi çıkarlarına hizmet etmeyen hiçbir Birleşmiş Milletler kararını tanımadığını ve ABD’nin de bunu desteklediğini işaret eden Saadet Partisi lideri, “İşin daha da acıklı tarafı İslam ülkeleri bu zulmü reva gören İsrail’i meşru görmekte yarışmaya başladı” dedi.

 Düne kadar İslam ülkelerinin İsrail’le ilişkisi olan tek ülke olarak Türkiye’yi suçladıklarını belirten Karamollaoğlu, şimdi ortaya çıkan durumu ise “Çünkü Türkiye bunlar önderlik edemiyor. 18 sene içinde bütün İslam ülkeleri ile bağlarımızı kopardık. Onlar İsrail’i tanımak için sıraya girdi, biz de İsrail’le olan ilişkilerimizi yeniden tesis etmek için sıraya giriyoruz” diye onuştu.

Karamollaoğlu, “Bugünkü şartlar altında NATO artık eski hüviyetini kaybetti. Artık NATO sadece İsrail’i korumak için var olan bir ittifak haline geldi. NATO artık bizim karşımızdadır” dedi.

AK Parti kongrelerine tepki

Bir yandan iş yerleri kapalıyken diğer yandan Erdoğan’ın "lebaleb" doldurduğu kongre salonlarıyla mutlu olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “İş yerlerini kapatıyorsunuz, esnaf kıvranıyor. Umut ediyoruz ki esnaflar için de bir adım atılır. Aşıda da belli bir noktaya gelindi. Eğer esnafımız nefes alamazsa bir daha ayağa kalkamaz” diye konuştu.

“Böyle bir bütçe ile Türkiye hiçbir yere gidemez”

2021 Ocak ayı bütçe gerçekleşmelerine göre bütçe giderlerinin 113 milyar 763 milyon, bütçe gelirlerinin 89 milyar 609 milyon, bütçe açığının ise 24 Milyar 154 milyon olduğunun açıklandığını hatırlatan Karamollaoğlu, “Bütçede gösterilen faiz giderleri ise 21 milyar 943 milyondur. Böyle bir bütçe ile Türkiye’de hiçbir şey yapılamaz. Türkiye yeniden borçlanmaya gidecek. Açığı yeni borçla kapatacak. Bu ne manaya geliyor, gelecek dönemde faizler de borç ödemeleri de yükselecek. Üretim, üretim, üretim. Üretimi arttırıcı tedbirleri almadan Türkiye’nin ekonomik problemlerini çözmeniz mümkün değil. Ama bu feraset ve basiret ister. Hayal âleminde yaşarsanız problemleri çözmek mümkün olmaz. Ülke daha da sıkıntıya girer ve siz daha da zâlimleşmek durumunda kalırsınız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU