Akşener’den Erdoğan’a: Milli yas ilan etmek için daha ne bekliyorsun?

"Senin işin, kongre salonunda, yüreği yaralı bir anayı telefona bağlatıp, 'şeref dağıtmak' değil, o anaların evlatlarını yaşatmaktır"

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gara’da 13 Türkiye vatandaşının şehit olmasının ardından milli yas ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Milli yas ilan etmek için ne bekliyorsun?” diye soran Akşener, “Gara’daki operasyonda yaşananlar, senin için milli yas değilse nedir?” diye sordu.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Gara operasyonu sonrası iktidarın tavrını eleştirdi. Akşener, operasyonda neler yaşandığını bilmenin hak olduğunu belirtirken şunları söyledi:

Milli güvenliğimizi ilgilendiren alanlarda, sessizliği anlar, saygıyla da karşılarız. Ama evlatlarımıza ne olduğunu doğal olarak bilmek isteriz. Bugüne kadar bu tür operasyonları başarıyla yürüten bu konuda dünyaya örnek olan kahraman askerlerimizin neden böyle bir sonuçla karşılaştığını öğrenmek isteriz. Çok daha beter cehennemlere sessizce süzülüp teröristin hakkından gelip, güvenle çıkan kahramanlarımız bu kez neden böyle bir sonuçla karşılaştı anlamak isteriz.


“Böyle şuursuzluk olmaz”

“Gara’daki operasyonda yaşananlar, senin için milli yas değilse nedir?” diye soran Akşener, Erdoğan’a şu eleştirilerini dile getirdi:

Senin işin, kongre salonunda, yüreği yaralı bir anayı telefona bağlatıp, “şeref dağıtmak” değil, o anaların evlatlarını yaşatmaktır. Gara’daki kahrolası o mağara, lebalep şehit doluyken sen, “pandemiye rağmen kongre salonu lebalep dolu.” diye sevinemezsin. Böyle şuursuzluk, böyle aymazlık olmaz.

Bu tarz olayların ardından devleti yöneten kişilerin kullandığı ifadelere dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen İYİ Parti lideri, "Devletin zirvesi, bu ülkenin kahraman evlatları için 'Esir' kelimesini kullanamaz. Siz hiç yabancı devlet görevlilerinin kaçırılan vatandaşları için ‘esir’ dediğini duydunuz mu? Ciddiyet sahibi görevlilerden bunu duyamazsınız, çünkü bunun bir sebebi vardır. Esir, savaşta alınan tutsaktır. Türkiye savaşmıyor, Türkiye terörle mücadele ediyor” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sağlık çalışanlarının yüzüne nasıl bakacaksınız?"

Erdoğan’ın AK Parti kongresinde söylediği “Bakın bir kongre yapıyoruz. Salgının olduğu günlerde kongre yapıyoruz. Salon lebalep dolu” sözüne tepki gösteren Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Bunu bir de utanmadan, sıkılmadan, sevinerek söyledi. E biz de doğal olarak soracağız: Salonların lebalep dolmasından memnunsun da, on binlerce esnafımızın, milyonlarca vatandaşımızın günahı ne Sayın Erdoğan? Dükkanını açamayan esnafımıza, geçim derdi çeken milletimize geldi mi "maske, mesafe, temizlik” demeyi biliyorsunuz, parti kongreleri olunca, hepsini unutuyorsunuz. Milletimize böyle mi örnek olacaksınız? Dükkanın kapısını açtırmayıp, açlığa mahkum ettiğiniz esnafımızı, çalışanlarımızı, kongre salonlarını lebalep doldurarak mı doyuracaksınız? Pandemi boyunca ailesinden uzak kalma pahasına, virüsle kelle koltukta mücadele eden sağlık çalışanlarımızın yüzüne nasıl bakacaksınız?

“Senin adına utanmaktan sıkıldık”

Hiç mi utanmayacaksınız? Hiç mi sıkılmayacaksınız? Yoksa kongrelerinizdeki gibi, “Durmak yok, sırıtmaya devam.” mı diyeceksiniz? Devlet insanlığı böyle zamanlarda belli olur. Devlet ciddiyeti böyle zamanlarda lazım olur. Oturulan koltuğun hakkı böyle zamanlarda verilir. Ne var ki sen, daha nicesinde olduğu gibi bu felakette de sınıfta kaldın. Hani bazen başkası adına utanırsın ya; Biz, senin adına utanmaktan bıktık, sen bizleri utandırmaktan bıkmadın Sayın Erdoğan.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU