Saldırıya uğrayan Özdağ için Gelecek Partisi'nden açıklama: Bizim derdimiz kuklayla değil, kuklacıyla

Selçuk Özdağ "Saldırıya uğrayanların tamamının ortak özelliği şudur; Sayın Devlet Bahçeli ve onun arkadaşlarını eleştirdikleri için saldırıya uğramışlardır" diye konuştu

Gelecek Partisi Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ'a saldıranların olaydan iki gün önce aynı araçla gelip ev kiralama bahanesiyle keşif yaptıklarını belirtti.

Üstün "Bizim derdimiz kuklayla değil, kuklacıyladır. Bütün taleplerimizin reddedilmesinin sebebi burada yatıyor, kuklacıyı ortaya çıkartmak istemiyor yargı" diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıyla ilgili partinin genel merkezinde basın toplantısı yapıldı.

"Jet hızıyla iddianame hazırlandı"

Toplantıda Gelecek Partisi Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özdağ açıklamalarda bulundu.

Üstün açıklamasında saldırının organize bir suç örgütünün eylemi olduğunu, bu konuda defalarca dilekçe verdiklerini belirtti.

Üstün açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

 Biz soruşturmanın derinleştirilmesini beklerken dosya jet hızıyla savcılığa intikal ettirildi ve taleplerimiz araştırılmadan 5 günde iddianame hazırlandı. Akabinde ağır ceza mahkemesi taleplerimizi ve dosyayı incelediğinde burada adam öldürmeye teşebbüs suçu olma ihtimalini göz önünde bulundurarak görevsizlik kararı verdi. Fakat savcı sadece 7 gün sonra sanıkların tahliyesini istedi. Ağır ceza mahkemesi de görevsizlik kararını kaldırdığı gibi "uzun tutukluluk" gerekçesiyle saldırganlar için tahliye kararı verdi.

"Kuklacıyı ortaya çıkartmak istemiyor yargı"

Saldırganların suç işlemek için örgüt kurduğunu söyleyen Üstün "Bunlar bir araya gelmiş ve suç işlemek için örgüt kurmuşlar. Olaydan iki gün önce aynı araçla gelip keşif yapmış, ev kiralama bahanesiyle binayı dolaşmışlar. Olay mahaline silahlarla gelmişler. Bizim derdimiz kuklayla değil, kuklacıyladır. Bütün taleplerimizin reddedilmesinin sebebi burada yatıyor, kuklacıyı ortaya çıkartmak istemiyor yargı. Biz bu örgütü ortaya çıkartmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Üstün açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Bir tweet atanın aylarca tutuklu kaldığı bir ülkede, öldürmeye teşebbüs suçu işlemiş insanlar 15 gün tutuklu kalınca birden "uzun tutukluluk süreleri" akla gelmiş. Suçlardaki cezasızlık bu insanları azdırmış. Ankara'nın göbeğinde hakkımızı arıyoruz. Sonuna kadar hem yargıda hem de siyaseten hakkımızı aramaya devam edeceğiz.

Özdağ: Siyasi müdahaleler yapılmıştır

Toplantıda söz alan Selçuk Özdağ da saldırıların sistematik olduğunu, muhalefeti susturmak için yapıldığını kaydetti. Selçuk "Bu gazetecilere yapılan saldırıların hepsi hanımlarının, çocuklarının yanında, cami içerisinde, hep arkadan yapılmış, 5-10 kişi saldırmıştır. Bütün olaylar vaka-i adiyeden kabul edilmiştir. Hem kolluk hem adliye bu konularda bigane kalmıştır çünkü buralarda siyasi müdahaleler yapılmıştır" diye konuştu.

Selçuk şöyle devam etti:

Bir MHP milletvekili Hacı Bayram Camiinde bir törene katılırken bir güvenlik görevlisi ile hatırlarsanız nahoş olay olmuştu. O güvenlik görevlisi de evinin önünde dövüldü.

Karakola gelen ANFA Genel Müdürü'ne karakolda saldırı yapıldı ve yine bazı siyasiler devreye girdiler.

Özdağ: Saldırıya uğrayanların ortak özelliği Bahçeli'yi eleştirmek

Özdağ saldırıya uğrayanların ortak özelliğinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve onun arkadaşlarını eleştirmek olduğunu ileri sürdü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saldırının ardından yaptığı "gençlerin tepkiselliği"  ifadesini de eleştiren Özdağ "Kamera kayıtları güvenlik güçleri tarafından alındı ama dosyamıza konulmadı. Sayın Soylu, bütün bu olaylar tepkisel mi? Siz nasıl İçişleri Bakanısınız?" diye konuştu.

Özdağ konuşmasının devamında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e de tepki göstererek şöyle konuştu:

Abdülhamit Gül, sen nasıl Adalet Bakanı'sın? "Adalet yerini bulsun da kıyamet kopsun" diyordun, adalet yerini buldu mu? Bazı MHP milletvekilleri ile Ülkü Ocakları mensupları senin savcını tehdit ettiler. Sen savcının hukukunu koruyamamış bir Adalet Bakanı'sın!

Bana yapılan siyasi bir terör saldırısıydı. Sokaklar çetelerin, mafyanın olsun ve Türkiye aynı zamanda bir polis devleti olsun istiyorlar. Türkiye bir hukuk devleti olacak.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU