Messi, rekor kırdığı maçın kramponlarını kanser hastası çocuklar için bağışladı

Lionel Messi, Barcelona'daki 644. golüne 17 sezonda 748 maça çıkarak ulaştı

Fotoğraf: Reuters

Arjantinli yıldız Lionel Messi, 22 Aralık'ta futbol efsanesi Pele'nin en önemli rekorlarından bir tanesini kırmayı başardı ve artık 'aynı kulüple en fazla gol atan futbolcu' unvanının tek sahibi oldu.

NTV Spor'un aktardığına göre, yıldız futbolcunun 644. golünü attığı rekor kıran kramponları Museu Nacional d'Art de Catalunya'ya bağışlandı.

Kramponlar, müzayedeye çıkmadan önce 1 ay süreyle müzede sergilenecek. Nisan ayında yapılacak müzayedede satılacak kramponlardan elde edilecek gelir, Katalonya'daki onkolojik hastalıkları olan çocuklara ve ailelerine bağışlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili konuşan Lionel Messi, şunları söyledi:

Aynı kulüp için toplam 644 gol atmak beni neşelendiriyor ancak en önemli olan şey sağlıkları için savaşan çocuklara bir şeyler verebilmektir. Nisan ayındaki müzayedenin bu büyük amaç için farkındalık yaratacağını umuyoruz.

Messi Barcelona'daki 644. golüne 17 sezonda 748 maça çıkarak ulaştı. 

Pele, 1957-1974 yılları arasında formasını giydiği Brezilya'nın Santos takımında 656 maçta 643 gol atmıştı. Messi, bu rekora 19 Aralık'ta ortak olmuş, Pele kendisine bir tebrik mesajı yollamıştı.

Messi'den yeni bir rekor 

La Liga’nın 23. haftasında Barcelona’nın sahasında Alaves’i ağırlayacağı maçta Lionel Messi yeni bir rekor için sahada olacak.

Barcelona ile ligde 504 maça çıkan yıldız oyuncu bugün maça çıkması halinde Barcelona formasıyla La Liga’da en çok forma giyen oyuncu olan Xavi’nin 505 maçlık rekoruna ortak olacak.

 

Independent Türkçe, NTV Spor

DAHA FAZLA HABER OKU