Havadan çekilen görüntüler, Teksas'taki 100 araçlık trafik katliamını gözler önüne serdi

Büyük zincirleme kazada en az 5 kişi hayatını kaybederken, 36 kişi de yaralandı

Dallas-Fort Worth'taki zincirleme kazanın bu sabah havadan çekilen görüntülerinde, çok sayıda araba ve kamyonun birbirine girerek darmadağın bir metal ve moloz yığını oluşturduğu görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

100'den fazla aracın karıştığı kazada 5 kişi hayatını kaybederken, en az 36 kişi de yaralandı. Kazazedelerin bir kısmı ağır yaralanmalarla travma birimlerine götürüldü.

Bu sabah erken saatlerde meydana gelen zincirleme kaza, büyük olasılıkla Teksas'ın orta ve kuzey kesimlerindeki soğuk hava sisteminin neden olduğu buzlu yollardan kaynaklandı.

Zincirleme kaza Interstate 35 West'te meydana geldi.

Saat 10.30'da acil müdahale ekipleri araçlarında mahsur kalan sürücülerin çoğunun kurtarıldığını söyledi.

Önceki saatlerde Fort Worth İtfaiye Teşkilatı sözcüsü Mike Drivdahl, acil durum ekiplerinin yolcuları arabalarından çıkarmaya ve yaralanıp yaralanmadıklarını kontrol etmeye yardımcı olmak için "araçlara tek tek bakmak" durumunda kaldıklarını söyledi.

MedStar Mobile Healthcare sözcüsü Matt Zavadsky, Dallas Morning News'a demecinde temizleme çalışmalarının muhtemelen birkaç gün süreceğini söyledi. Zavadsky "Bu bir karmaşa" dedi.

Kazanın fotoğraflarında çok sayıda kamyonun römorkunun birbirine çarptığı, bunlardan bazılarının da diğer araçların arasına girerek araçların kapılarına erişimi kestiği görünüyor.

Kazaya karışanlara yardım etmeye çalışan kolluk kuvvetlerinin işi başlarından aşkın olduğu için polis teşkilatı, kazayı hafif atlatan herkesten sigorta bilgilerini paylaşıp yetkilileri aramadan olay yerinden ayrılmalarını istedi.

Fort Worth Acil Durum Yönetimi ofisi, kazaya karıştığını düşündükleri yakınlarını arayan aile üyelerinin, bu kişileri bulmak için şehrin toplanma merkezini arayabileceğini söyledi.

Teksas genelinde buzlu yollar nedeniyle kazalar bildirildi.

Austin'de 25 arabanın yer aldığı başka bir zincirleme kaza daha yaşandığı belirtildi.

Arlington'da polis, muhtemelen buzlu hava koşullarının neden olduğu 23 kazaya müdahale etti.

Kolluk kuvvetleri sert hava koşullarından etkilenen bölgelerdeki Teksas sakinlerinden mümkünse seyahat etmemelerini istedi.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU