Saadet Partisi Genel Başkanlığı için ismi geçen Mete Gündoğan: Herhangi bir adaylık talebim yok, tartışmalar benim dışımda gerçekleşiyor

Saadet Partisi'ndeki "ittifak" tartışmasının kongreyle sonuçlanacağı ve genel başkanlığa da Gündoğan'ın aday olacağı iddia edildi. Tartışmanın odağındaki isim Gündoğan, "Adaylık talebim yok, tartışmaları parti kendi içinde aşabilir" dedi

Mete Gündoğan / Fotoğraf: Bandırma Üniversitesi

Bir süredir Cumhur İttifakı'na dahil olup olmayacağı tartışılan Saadet Partisi'nin kongreye gideceği ve genel başkanın değişeceği iddiaları konuşulmaya başlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk arasında fikir ayrılıklarının yaşandığı ve bu sürecin kongreyle sonuçlanacağı iddia ediliyor.

Kulislerde Karamollaoğlu'nun, Cumhur İttifakı'na mesafeli yaklaştığı belirtilirken Asiltürk'ün ittifaka hazır olduğu söyleniyor. 

Birbirleriyle dünür de olan Karamollaoğlu ve Asiltürk arasındaki bu ihtilafın kongreye yol açıp açmayacağı belirsiz.

Ancak bugün ortaya atılan bir iddiaya göre Milli Görüş hareketinin kurucusu Necmettin Erbakan'ın danışmanlarından Mete Gündoğan, olası bir kongrede aday olacak.

2008'de de konuşuldu

İktisat profesörü olan Gündoğan'ın adı 2008'de de genel başkanlık için geçiyordu.

Ancak o kongrede Numan Kurtulmuş tek aday olarak gösterilmişti.

Bir süre sonra "parti büyükleri" ile sorun yaşayan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nden istifa ederek arkadaşları ile birlikte Halkın Sesi Partisi'ni (HAS PARTİ) kurdu. Gelen davet üzerine partiyi fesheden Kurtulmuş, 2012'de AK Parti'ye katıldı.

''Talebim yok''

Konuyla ilgili Independent Türkçe'ye konuşan Mete Gündoğan, herhangi bir adaylık talebinin olmadığını ve tartışmaların kendisi dışında yaşandığını belirtiyor. 

Saadet Partisi'nin köklü bir hareketi temsil ettiğini belirten Gündoğan, "Partinin bu tartışmaları aşabilecek bir birikimi var. Kendi potansiyeliyle bu süreci aşacaktır. Oğuzhan Bey de Temel Bey de büyük tecrübelere sahip siyasetçiler ve söylediklerini ciddiye almamız gerekiyor. Tartışmalar partinin yetkili kurumlarınca nihayete erdirilebilir" dedi. 

''Milli Görüş, koalisyonlara kendi rengini katabilmiştir''

Milli Görüşçü olduğunu ve 25 yıl Erbakan'a danışmanlık yaptığını kaydeden Gündoğan, şu an akademik çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Milli Görüş hareketinin geçmişte klasik sağ ve klasik sol kesimlerle birlikte ittifaklar yapmış bir hareket olduğunu hatırlatan Gündoğan, "Tabanına anlatmış ve ikna etmiştir. Nihayetinde koalisyonlara kendi rengini katabilmiştir" ifadelerini kullandı.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU