Modi hükümetinin "tehditleri" Twitter'a boyun eğdirdi: Çiftçi eylemleriyle ilgili 500'den fazla hesap engellendi

Sosyal medya devinin, üst düzey yöneticilerin tutuklanması ve para cezası ihtimalleri nedeniyle baskı altında olduğu belirtiliyor

Hintli çiftçiler itiraz ettikleri yeni tarım yasaları geri çekilene kadar eylemlerine devam edeceklerini söylüyor (Reuters)

Sosyal medya devi Twitter, tartışmalı tarım yasaları nedeniyle kitlesel boyutta çiftçi eylemlerine sahne olan Hindistan'da Narendra Modi hükümetinden gelen baskının ardından yüzlerce hesabı askıya aldı.

Yeni Delhi'nin "yasal sonuçlar" konusunda uyarması sonrasında adım atan Twitter, Hintli yetkililer tarafından çiftçi eylemlerine dair provokatif içeriklere sahip olduğu öne sürülen bazı hesapları kaldırmaya başladı.

Hindistan'ın federal İletişim, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MeitY), Twitter'a 2 binden fazla hesabın listesini vermişti. Sputnik International'ın haberine göre Twitter şu ana kadar bu hesapların 500'den fazlasını askıya aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter konuyla ilgili paylaştığı bir resmi iletide, ifade özgürlüğünü savunduklarını yinelemekle birlikte, Hindistan'da bilhassa polisle çiftçiler arasında çatışmalara sahne olan 26 Ocak Cumhuriyet Bayramı'ndan sonra "şiddet, taciz, zarar ve tehditlere dair kışkırtma çabasında bulunarak Twitter Kuralları'nı ihlal eden" yüzlerce hesapla ilgili işlem gerçekleştirdiklerini belirtti:

Zararlı içerik barındıran hashtag'lerin görünürlüğünü azaltmak için, bunların Twitter'da trend olmasını ve önerilen arama terimleri olarak görünmelerini yasaklamak da dahil olmak üzere bazı adımlar attık. Twitter Kuralları'nın açık bir şekilde ihlal edilmesi nedeniyle MeitY taleplerinde gündeme gelen 500'den fazla hesaba karşı, belirli durumlarda kalıcı olarak askıya alınması da dahil olmak üzere bir dizi yaptırım önlemi aldık.

Diğer yandan Times of India (TOI) gazetesi, Twitter'ın üst düzey yöneticilerin tutuklanması ve para cezası ihtimaliyle karşı karşıya olduğunu belirterek, sosyal medya platformunun gelen baskıların ardından hükümetin istediği hesapları engellediğini aktardı.
 


Gazetenin internet sitesinde yer verdiği habere göre TOI'ya konuşan kaynaklar, Amerikan mikroblog devinin #ModiPlanningFarmerGenocide (Modi çiftçi kıyımı planlıyor) gibi hashtag'leri kullanan kişilerin yorumlarıyla ilgili adım atması konusunda günlerdir baskı altında olduğunu söyledi.


Independent Türkçe, Sputnik International, Times of India

DAHA FAZLA HABER OKU