Mansur Yavaş’tan AK Parti’li üyeye: Hep kendinizi dindar, milleti dinsiz görüyorsunuz; bunun için kaybedeceksiniz

Yavaş, AK Parti’li ismin ifadelerine, “Kendinizi Allah'ın yerine koymayın" şeklinde yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında yapılan Şubat ayı Meclis 1. Birleşimi yapıldı

Birleşimde Boğaziçi protestolarına ilişkin bir tartışma yaşandı.

AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Nihat Yalçın, Yavaş'ın Kabe resminin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki sergide yerde sergilenmesine neden tepki göstermediğini sordu.

Yavaş, "Kabe-i Muazzama orada terbiyesizlik yapacaklar ve bunu biz kabulleneceğiz. Bunu ima etmeniz bile size yakışır. Hep kendinizi dindar görüyorsunuz, milleti dinsiz görüyorsunuz. Bunun için kaybedeceksiniz. Kendinizi Allah’ın yerine koymayın. CHP Genel Başkanı dahil herkes onu eleştirmiştir" şeklinde yanıt verdi.

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu’ya yazdığı açık mektubu neden paylaştığını da anlatan Yavaş,  şöyle konuştu:

Bir defa şuradan yanlış gidiyorsunuz. Ben rektöre ‘istifa ettirin’ diye kimseden talep etmedim. Rektörün herhangi bir şekilde ve şunun bunun haklı olduğu tartışmasına da girmedim. Ben yazıda (mektup) kabullenmediğiniz yer neresi anlamıyorum. Yakında AK Parti’ye yakın yazarların da birçoğunun kendisini istifaya davet ettiğini göreceksiniz. Her şeyden evvel ülkenin huzuru açısından durduk yere bir sürü tartışma oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yavaş, mektubu anlatmaya şöyle devam etti:

Ankara’ya sıçraması nedeniyle, Ankara’ya sıçradıktan sonra bu açıklamayı yaptık. İtidal, olgunluk ve feragat önerdiğim bu mektup kendi adıma avukat Mansur Yavaş olarak yayınlanmıştır. Bu mektubu sadece bir istifa çağrısı olarak nitelemek ve şahsımı genel siyasete bulaştırmak haksızlıktır. Her kelimenin titizlikle seçildiği bu mektupta rektör bey artan gerilimin düşürülmesi için fedakarlığa davet edilmiştir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU