Trump'ın avukatı azil davasında Şabat arası talep etti

Senato lideri, duruşmaları günlerce erteleyebilecek ya da kısaltabilecek talebi kabul etti

Donald Trump, ABD'de ikinci kez azledilmesi istenen ilk başkan olarak tarihe geçti (AP)

Eski başkan Donald Trump aleyhinde salı günü başlayacak ikinci azil davasına Yahudilerin Şabat günü için cuma öğleden sonradan pazara kadar ara verilmesi bekleniyor.

Duruşmalardaki duraklama, Trump'ın hukuk ekibine yalnızca bir hafta önce, birkaç avukat eski başkanın savunmasından ayrıldığında atanan David Schoen'in talebi üzerine ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The New York Times'ın haberine göre, Senato'nun Demokrat ve Cumhuriyetçi liderlerine yazdığı mektupta Schoen, dava Şabat'ın başladığı cuma saat 17.24'e kadar bitmezse yargılamaya ara verilmesini istedi.

Bu, Senato'nun görece hızlı bir sonuca varmak istediği düşünülen ve Cumhuriyetçilerin çoğunluğunun Beyaz Saray'ın eski sakinine yönelik herhangi bir mahkumiyet kararına karşı göründüğü davayı geciktirebilir. Bu arada Demokratlar, başkan Joe Biden'ın adaylarını onaylama ve yasaları geçirme konusunda hevesli.

Senatörlerin pazar günü yapılacak herhangi bir oturum için de oy kullanmaları gerekecek.

Schoen, The New York Times'ın yayımladığı mektupta şunları yazdı:

Yahudilerin Şabat günü sırasında azil duruşmalarının yürütülmemesi talebimin duruşmalara dahil olan diğer kişiler için şüphesiz neden olacağı rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

Schoen, "Ancak benim için bu uygulama ve yasaklar zorunlu; bu yüzden, saygıyla, bu talepte bulunmaktan başka seçeneğim yok" diye ekledi.

Cumhuriyetçi azınlık lideri Mitch McConnell'la birlikte mektubu alan Senato çoğunluk lideri Chuck Schumer, Schoen'in talebine saygı göstermeyi çoktan kabul etti ancak düzenlemenin nasıl yapılacağını söylemedi.

The New York Times'a göre, duruşma takvimi karara bağlanmamış halde ve salı günü duruşmalar başladıktan sonra hâlâ değişebilir.

Schumer'in sözcüsü Justin Goodman, "Onların isteklerine saygı duyuyoruz ve elbette bunu yerine getireceğiz" dedi.

İlgili taraflarla davanın yapısı hakkındaki görüşmeler devam ediyor.

Eski başkana karşı yürütülen davanın, yaklaşık üç hafta süren ilkinden daha kısa sürede sonuçlanması bekleniyor.

Eğer dava cuma akşamı Şabat başlamadan sona ererse, planlı pazar tatili ve pazartesi günkü resmi tatil duruşmalarda iki günlük bir gecikme yaşanabileceği anlamına gelse de, Senato'da şimdiye kadar görülen en kısa azil davası olarak sonuçlanacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU