Muharrem İnce CHP'den istifasını açıkladı: Türkiye'yi bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtaracağız

İnce, partisinin isminin ve logosunun hazır olduğunu belirterek, “Kuruluşumuzun ardından İYİ Parti’den sonra Meclis’te en çok milletvekili olan parti grubu olacağız” dedi

Memleket Hareketi'ni kuran ve yeni partiyle devam etme kararı alan Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini aday gösteren CHP'den istifa ettiğini açıkladı. İnce, gün içinde elektronik ortamda üyeliğini sonlandıracağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce, gün içinde CHP üyeliğinden istifa edeceğini açıkladı.

İnce, "Sizlerle bir sonraki toplantımızı genel merkezimizde parti meclisi salonumuzda yapacağız. İsim, logo, hepsi hazır" dedi.

"İşgal altında olan Atatürk'ün emanetini işgalden kurtarmak için terk ediyorum"

CHP'den istifa ettiğini açıklayan İnce, "Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum" dedi.

İnce, "Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk İstanbul'u Samsun'a giderken terk etti, Ankara'dan İstanbul'u kurtardı. Ben de bu işgal altında olan Atatürk'ün emanetini işgalden kurtarmak için terk ediyorum. Hedefimiz 50+1" diye konuştu.

Erdoğan’a istifa çağrısı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptıkları istifa çağrısını muhalefetin yapamadığını öne süren İnce, “Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler “biz atanmış rektör istemiyoruz” deyince sayın Erdoğan “yürekleri yetse cumhurbaşkanına da istifa diyecekler” dedi. Acaba muhalefet bir şey diyecek mi diye bekledim, muhalefetten tık yok. Milyonlarca yüreği yeten bir insan var bu toplumda. Ben onların sözcüsü olarak diyorum ki: Evet, istifa etmelisin! Bu muhalefet diyemiyor bunu, meydan okuyamıyor” diye konuştu.

“Mustafa Kemal Atatürk demeyenlerle yolumu ayırıyorum"

"Ortada ilke liyakat yoktur, Atatür'ün emaneti yoktur. Kimlerle yolumu ayırıyorum.  ABD'den demokrasi talep edenlerle yolumu ayırıyorum.  Mustafa Kemal Atatürk demeyenlerle yolumu ayırıyorum. CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP’yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. Sahte CHP’li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ’cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum.  Mavi Vatan’ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. “Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti” diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum" diyen İnce, muhalefeti bölme eleştirilerine de sert bir dille yanıt verdi. "Bölme mölme yok. Bölmüyorum kardeşim, bölmek için Cumhur İttifakı’nın yanına gitmemiz lazım" diyen İnce, "Bizim asla asla asla olmayacağımız bir yer var o da Cumhur İttifakı’dır" dedi.

“Bu ülkeyi bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtaracağız"

"Bu iktidardan da bu muhalefetten de bu ülkeye hayır gelmez" diyen İnce, "'Allah kahretsin başka çaremiz yok' diyerek CHP’ye oy verenlere seçenek sunuyoruz; bu ülkeyi bu iktidardan da bu muhalefetten de kurtaracağız" eleştirisinde bulundu.

CHP’den istifa eden 3 milletvekili partimize katıldı

CHP’den istifa eden 3 milletvekilinin (Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel) Memleket Hareketi'ne katıldıkalrını söyleyen İnce, “Partimiz kurulunca, TBMM’de İYİ Parti’den sonra en çok vekili olan grup olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı

“Bölüyor diyenler koltukları sallanıyor diye korkuyorlar” diyen İnce, “Bölme mölme yok kardeşim. Gel yarışalım hep birlikte. Hazine arası senin olsun, binalar senin olsun. Biz kendi emeğimizle, gücümüzle çalışacağız. İkinci tura Erdoğan klarşısında sen kalırsan seni de destekleyeceğiz. Ne bölmesi” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU