HDP, "Herkes İçin Adalet" kampanyasını başlattı: Bütün vicdanlı insanlarını zorba rejim karşısında güçlerini birleştirmeye çağırıyoruz

Partiden yapılan açıklamada, "Toplumsal adaleti sağlamak için bugünden itibaren Haziran 2021’e kadar 4 ay sürecek 'Herkes için Adalet' seferberliğini başlatıyoruz" denildi

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), bugün başlattığı “Herkes İçin Adalet” kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partiden yapılan açıklamada, Türkiye'de uzun süredir ekonomik ve sosyal kriz yaşandığı vurgulanarak, "Artık vakai adiyeden sayılan yolsuzluk, kayırmacılık, ayrımcılık; bayağı şiddet, nefret ve tehdit dili, cinsiyetçi, ötekileştirici zihniyet toplumu sürekli kutuplaştırmaktadır. Bu yolla ayakta kalmaya çalışan iktidarın düşmanlaştırıcı dili, ne yazık ki, toplumun temel harcı olan insani değerleri bir bir aşındırmakta, toplumu ahlaki bir yozlaşma girdabına sürüklemekte, toplumsal çözülmeyi dayatmaktadır" denildi.

Söz konusu krizlerin temelinde "adaletsizlik" olduğunun belirtildiği açıklamada,     "Bir toplum ancak adaletle var olabilir. Adalet yoksa toplum çözülmeyle, ülke çöküşle karşı karşıya kalır" ifadeleri kullanıldı.

"Herkes için adalet mücadelesine çağırıyoruz"

Birçok alanda adaletsizlik yaşandığının vurgulandığı açıklama şöyle devam edildi:

Toplumun adalet arayışına ses ve nefes olacağız. Bütün alanlardaki adalet taleplerini siyasal ve toplumsal mücadelemizin merkezine yerleştireceğiz. İşsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa, hayat pahalılığına, sömürüye, talana, gelir uçurumuna karşı mücadeleleri büyüteceğiz.Kayırmacılığa; ayrımcılığa, şiddet ve nefret diline, kutuplaştırıcı politikalara karşı direneceğiz. Farklı halkların ve inanç gruplarının haklarını, hukuklarını, kültür, kimlik ve anadillerini özgürce kullanabilmeleri mücadelemizi kararlı biçimde sürdüreceğiz. Kadın kırımına ve kadına yönelik şiddete, kadın yoksulluğu ve işsizliğine karşı mücadeleyi büyütecek, İstanbul Sözleşmesi’ni daha güçlü sahipleneceğiz. Gençliğe karşı tüm hoyrat politikaların karşısında duracağız.  Doğa katliamını ve tahribatını durduracağız. Bütün toplumsal ve demokratik muhalefet güçlerinin özgürce siyaset yapma hakkını savunacağız. Demirtaş, Kavala, Berberoğlu örneklerinde olduğu gibi AYM ve AİHM tarafından verilen kararların uygulanmasını sağlayacağız. Cezaevlerinde hüküm süren şiddet, zorbalık, tecrit ve hak gasplarını sona erdireceğiz.

Toplumsal adaleti sağlamak için bugünden itibaren Haziran 2021’e kadar 4 ay sürecek “Herkes için Adalet” seferberliğini başlatıyoruz. Türkiye’nin bütün demokratik ve toplumsal muhalefet güçlerini, bütün vicdanlı insanlarını bu adaletsiz, haksız ve zorba rejim karşısında güçlerini birleştirmeye, mücadeleyi ortaklaştırmaya çağırıyoruz.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU