WandaVision: Vision'ın kitap seçimi mutantlara dair ipucu veriyor

Vision'ın Disney+'ta yayımlanan dizide bahsettiği kitap mutantların Marvel evrenine girişinin ipucunu veriyor

WandaVision hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı (Disney+/Marvel)

*UYARI - Spoiler içerir*

Disney+'ta yayımlanan WandaVision dizisinin sevilen karakteri Vision'ın okuma materyalleri mutantların Marvel evrenine girişinin ipuçlarını veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel'ın X-Men ve Fantastik Dörtlü'nün haklarını almasının duyurulmasından bu yana hayranlar karakterlerin ne zaman ve nasıl dahil edileceğini merak ediyor. 

Fantastik Dörtlü'ye dair yapım aşamasında olduğu onaylanan bir film mevcut ancak mutantlar açısından henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak Scarlet Witch'in çizgi romanlardaki mutant bağlantıları WandaVision'ın bu açıdan kullanılabileceğine işaret ediyor. 

Screen Rant'in haberine göre mutantların WandaVision'da ortaya çıkabileceğine dair ilk ipucu Vision'ın Charles Darwin'in İnsanın Türeyişi (Descent of Man) kitabını okumaya çalıştığını söylemesi olabilir. İnsan evrimine dair olan bu kitabın Marvel çizgi romanlarındaki mutantların nasıl oluştuğuna dair referans oluşturması mümkün.

Magneto gibi karakterler mutantların evrim zincirindeki bir sonraki adım olduğunu ileri sürüyor ve "homo superior" ismini kullanıyor. İnsan DNA'sında olmayıp da onlara güç sağlayan şey X geni. 

Vision'ın referansı bu açıdan önemli çünkü çizgi romanlarda Scarlet Witch mutant bir süper kahraman olarak resmediliyor ve onlarca yıl Magneto'nun kızı olarak kabul ediliyor. Her ne kadar Fox'la yapılan anlaşma Marvel'ın onun kökenini değiştirmesine neden olsa da WandaVision farklı bir olanak sunabilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU