Biden "şömine başı sohbetlerini" yeniden başlattı

Başkan, ABD halkına yeni haftalık seslenişinde, "Şu anda çaresiz durumdakiler için acil rahatlama sağlayacak bir plan üzerinde çalışıyoruz" dedi

(C-span)

Başkan Joe Biden, ABD'lilerle ilk "haftalık sohbetinde" ekonomik rahatlama planlarını ayrıntılandırırken, koronavirüs pandemisinin ortasında işini kaybeden Kaliforniyalı bir kadına destek sözü verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray, pandemi nedeniyle şirketi yeniden yapılanmaya gidince işsiz kaldığını söyleyen Kaliforniyalı Michele Voelkert adlı bir kadının hikayesini anlatan bir videoyu, sosyal medya platformları üzerinden pazar günü paylaştı. 

Başkan, Voelkert'le Oval Ofis'teki Hayes Masası'ndan telefon aracılığıyla konuşurken, kadın videoda Biden'a ekonomik zorluklarını anlattığı bir yazı gönderdiğini ve sonrasında başkanın kendisini aradığını söylüyor. 
 


Voelkert konuşmayı evinden dinlerken, Biden "Uzun süredir söylüyorum, pandemiyle başa çıkmadan iş yerlerini açık, canlı ve gelişir halde tutabileceğimizi düşünmek daha baştan imkansız bir girişim" dedi. 

ABD başkanı şunları ekledi:

Şu anda çaresiz kişiler için acil rahatlama sağlayacak bir plan üzerinde çalışıyoruz.

Haftalık Sohbet'le birlikte Biden, eski başkan Franklin D. Roosevelt'in akşamları düzenlediği "şömine başı sohbetleri"yle başlattığı, önceki yönetim tarafından son verilen ve 1933'e kadar giden bir başkanlık geleneğini yeniden canlandırdı.

Biden'ın yemin törenindeki konuşmasıyla, yönetimin haftalık sohbetleri kendi siyasi amaçlarını geliştirmek ve başkanın yasamaya ilişkin önceliklerine desteği vurgulamak için kullanılacağı açık şekilde görülmüştü. 

Biden, Voelkert'le konuşurken 1,9 trilyon dolarlık (yaklaşık 13,4 trilyon TL) kapsamlı ekonomik rahatlama planının nasıl "mortgage ödemelerinden işsizlik sigortasına, kira desteğine ve çocuklar için gıda güvencesine kadar her şeyi" sağlayacağını açıklıyor.

Yeni "haftalık sohbet" Senato'daki Demokratların, rahatlama planı teklifini bütçe uyumlaştırması yoluyla onaylama yönünde oy kullanmasının ardından geldi. Bu hamle çoğunluğun Cumhuriyetçilerin oylarına gerek duymadan tasarıyı Senato'dan geçirebilmesini sağlayabilir.

Son haftalarda Biden, Beyaz Saray'da hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlarla buluşurken, danışmanları Cumhuriyetçilerin öne sürdüğü 600 milyar dolarlık (yaklaşık 4,2 trilyon TL) karşı teklifin krizi çözmek için yeterli olmayacağını belirtti. 

Eski başkan Barack Obama, neredeyse her hafta YouTube üzerinden yayımlanan seslenişler yapmış, ondan öncekiler de kendi seslenişleri için diğer çeşitli platformları kullanmıştı. Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki, daha önce başkanın haftalık seslenişleri yeniden başlatmayı planladığını duyurmuştu.

Psaki şunları söylemişti:

Ülkede başkanı bu şekilde dinlemek nesillerdir saygı duyulan bir gelenek. Başkan Biden'ın sürdüreceği bu geleneğin, farklı biçimler almasını umuyoruz.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU