Köy Kampı: Amerikalı aktivist, evsizleri bahçesine davet ediyor

"Bu yeni kampın güzel bir şeyin başlangıcı olmasını umuyoruz"

ABD'de 550 binden fazla evsiz olduğu tahmin ediliyor (KSL)

ABD'nin Utah eyaletine bağlı Salt Lake City şehrinde bir aktivist, evsizleri bahçesine davet ediyor. Darin Mann, Köy Kampı adını verdiği ve bahçesinde kurduğu çadırlarda 15 kişiyi ağırlıyor. Ancak Mann'in başı, yapılan şikayetlerle belada. Zira yetkililer, Mann'e kampı kapatması için iki hafta mühlet verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Her insan düzgün muameleyi ve ihtiyaç duyduğunda yardım edilmeyi hak ediyor" diyen Mann, amacının insanların evsizlere bakışını değiştirmek olduğunu söyledi.

Mann, Köy Kampı'nı hiçbir hazırlık yapmadan ocak ayının ortasında açmıştı. Kampta yaşayan kişilerin Salt Lake City'de kapatılan diğer kamplardan geldiği ifade edildi. Evsizler, Mann'in banyosunu ve tuvaletini de kullanabiliyor.

Bununla birlikte Mann, Köy Kampı'nda şiddete ve uyuşturucuya sıfır tolerans gösterildiğinin altını çizdi.

CNN International'ın haberine göre, Mann'in kampın yakınlarında bir bahçesi daha var. Burada yetiştirilen sebze ve meyvenin çoğunu evsizlerle ilgilenen kuruluşlara bağışlıyor. Köy Kampı sakinleri, burada gönüllü olarak çalışıyor.

 

 

Mann, kamp sakinlerinin birçok konuda yardım ettiğini ve evsizlerle çalışmanın ne kadar olumlu olduğunu gösterdiğini söyledi. Mann sözlerine şöyle devam etti:

Bahçeyi temizlememe ve (gelecek) mevsime hazırlamama yardım ediyorlar. Kampı temiz tutuyorlar.

Bazı komşular durumdan rahatsız

Evsizler de Köy Kampı sayesinde rahat ve güvende hissettiklerini söyledi. Örneğin Michael, kamp sayesinde bağımlılıklarından kurtulduğunu belirtti. Brandy ise Mann'e minnettar olduğunu söyleyerek "Birkaç kez gördüğü bir yabancıydım. Ama şansını denedi ve sorumluluk alıp bize yardım etti" dedi.

Mann'in bazı komşuları kamptakilere yemek pişirerek ya da kıyafet bağışlayarak projeye destek oldu. Ancak durumdan rahatsız olan kişiler de var. Zira bazı şikayetler alan yetkililer, Mann'e konut arazisinde iki günden fazla kamp yapmanın yasadışı olduğunu bildirdi. Kampı kapatması için iki hafta mühlet verdi.

Ancak Mann, kampı kapatmayı düşünmüyor ve kararın iptali için gerekli mercilerle görüşüyor. Salt Lake City yönetiminin evsizler için daha fazla girişimde bulunması gerektiğini düşünen Mann, "Bu yeni kampın güzel bir şeyin doğuşu olabileceğini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, CNN International, Fox13

DAHA FAZLA HABER OKU