Şeytan Kilisesi'nden "Büyük teknoloji şirketleri Şeytan'a hizmet ediyor" diyen CEO'ya yanıt

Gab uygulaması aşırılıkçıların ortak buluşma noktası olarak biliniyor

Şeytan Kilisesi, LaVey'in 1969'da yazdığı Şeytani İncil kitabındaki öğretileri takip ediyor (Kolaj: Independent Türkçe)

Sosyal medya platformu Gab'in CEO'su Andrew Torba, 1 Şubat'ta yayımladığı bir blog yazısında Hıristiyanları Amazon, Apple, Google, Facebook ve Microsoft gibi teknooji devlerinin ürünlerini kullanmamaları konusunda uyarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Torba, bu şirketlerin "ABD'yi ve değerlerini yok ettiğini" söyleyerek "Tanrı'ya değil Şeytan'a hizmet ediyorlar" demişti.

2016'da kurulan Gab, aşırılıkçıların ve radikal sağ görüştekilerin kullandığı bir sosyal medya platformu olarak biliniyor.

Tüm finansal birikimini Hıristiyan girişim, içerik üreticisi ve medya şirketlerini desteklemek için kullanacağını açıklayan Torba, diğer Hıristiyanları da aynısını yapmaya davet etmişti.

Bu açıklamalar üzerine Şeytan Kilisesi cumartesi günü Twitter hesabından "Teknoloji devleri birçok şey yapıyor. Emin olun, ‘Şeytana hizmet etmek' bunlardan biri değil" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulundu.
 


Paylaşımın ardından yerel medyadaki çoğu haberde Şeytan Kilisesi ve Gab'in teknoloji devlerine karşı benzer bir tavır takındığına dair haberler çıkmıştı.

Şeytan Kilisesi'nin, bugün Twitter hesabındaki paylaşımındaysa sözkonusu tweet'in teknoloji firmalarından ziyade Gab'in CEO'suna yönelik olduğu belirtildi.
 


ABD'li yazar, müzisyen ve okültist Anton Szandor LaVey tarafından 30 Nisan 1966'da kurulan Şeytan Kilisesi, Kaliforniya eyaletinin San Francisco şehrinde bulunuyor.


 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU