ABD’li hemşire 3 yıl önce ölen hastasına verdiği sözü tuttu

Hemşire Sanja Josipovic, üç yıl önce ölen hastasına söz verdiği gibi kızının mezuniyet törenine katıldı ve ona destek verdi

Hemşire Sanga Sanja Josipovic mezuniyet töreninde Edina’nın yanında oturuyor (ABC)

ABD’de bir hemşire, üç yıl önce hayatını kaybeden hastasına verdiği sözü tutarak, kızının hemşirelik okulundan mezuniyet törenine katıldı.

ABC News’e göre, Winfield’da bulunan Northwestern Medicine’de evde bakım hemşiresi olarak çalışan Sanja Josipovic, meme kanseri olan Sevala Habiboviç’e 24 Aralık 2017’de hayatını kaybedene kadar altı ay boyunca baktı.

Her iki kadın da Bosnalı mülteciydi ve altı aylık sürede yakın arkadaş oldular.

Sevala ölmeden önce, hemşiresinden kızı Edina’nın hemşirelik okulu mezuniyetinde, ‘ne olursa olsun’ kendisi yerine yanında olması için söz vermesini istedi.

Üç çocuk annesi olan hemşire, “Özleyeceği tek şey buydu, Edina’nın mezuniyeti. Ben de onun yerine törene katılmak için söz verdim” dedi. 

Aralık 2017’de hayatını kaybeden hastanın kızı Edina Habibovic, Aralık 2020’de Chamberlain Üniversitesi Hemşirelik ve Halk Sağlığı Fakültesi’nden mezun oldu.

Hemşire Sanja Josipovic, üç yıl önce ölen hastasına söz verdiği gibi kızının mezuniyet törenine katıldı ve ona destek verdi.

Ayrıca üniversite yönetimi, Edina’ya diplomasını hemşirenin vermesine karar verdi.

Edina ve Josipovic, artık Marianjoy Rehabilitasyon Hastanesi’nde birlikte çalışıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU