Havayolu şirketi, uçuş görevlilerinin firarı üzerine kabin ekibinin pasaportlarına el koyacak

Son 6 ay içinde kabin ekibinden iki kişi firar etti

PIA yeni düzenlemelere gidiyor (Reuters)

Bir havayolu şirketi, son 6 ay içinde ikinci bir uçuş görevlisinin kayıplara karışması üzerine kabin görevlilerinin pasaportlarına el koyacağını söyledi.

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) talimatı, bir kabin görevlisinin Lahor-Toronto arası çift yönlü uçuşun dönüş kısmında uçağa geri gelmemesi üzerine çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adı açıklanmayan İslamabadlı çalışan 29 Ocak'ta iniş yapan PK798 numaralı uçuşta görevliydi ama Pakistan'a dönüş uçuşuna katılmadı.

One Mile at a Time'ın haberine göre Temmuz 2020'de buna epey benzer bir olay yaşanmış, Yasir adındaki PIA uçuş görevlisi, ekibin aktarma öncesinde Toronto'da kaldığı otelden firar etmişti.

Havayolu kendisine ulaştığında yetkililere başka bir şehirde kalacağını bildirmişti. Sonrasındaysa kendisine ulaşılamadı.

PIA'in o dönemki açıklamasında, "Yetkililer konuyla ilgili soruşturma başlattı ve uçuş görevlisi Yasir hakkında gereken yapılacak" denmişti.

Son olayın ardından şirketin uçuş hizmetleri genel müdürü Aamir Bashir, Pakistan haber sitesi Dawn'a "kabin ekibinin firar ettiği olaylara istinaden gerekli adımların atıldığını" söyledi.

Havayolu şirketinden bir sözcü, yakınlarda kabin ekibinin Kanada'da firar ettiği iki olay yaşandığını, PIA çalışanlarının dönüş uçuşlarına gelmemesinin ardından olayların Kanada göçmenlik yetkililerine devredildiğini doğruladı.

Havayolu şirketinin yeni düzenlemelerine ilişkin çalışanlara gönderdiği ve Dawn'un gördüğü bir e-postada, ekibin pasaportlarına göçmenlik ve gümrük veznelerini geçtikten sonra istasyon müdürlüğünce el konacağı ve aktarma süresince pasaportların tutulacağı belirtildi.

Pasaportlar ekip dönüş uçuşu için kayıt yaptırdığında kendilerine geri verilecek.

Kalışta konaklama sırasında uygulanan güvenlik önlemleri de sıkılaştırılacak. Otel çalışanlarına, beklenen kabin görevlilerinin kayıt için gelmemesi halinde PIA'e haber vermeleri talimatı verildi.

The Independent yorum almak için PIA'le irtibata geçti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU