Halle Berry, 7 yaşındaki oğluyla toplumsal cinsiyet kalıplarını tartıştığını söyledi

Hollywood yıldızı Halle Berry, oğlunu cinsiyet yargılarına dair sürekli yeniden düşünmeye zorladığını açıkladı

Halle Berry bir arkadaşın eski sevgilisiyle çıkmanın "büyük bir günah" olduğunu düşündüğünü söylemişti (AFP)

Ünlü Hollywood yıldızı Halle Berry, Sundance Film Festivali kapsamında düzenlenen panelde konuştu ve cinsiyet ayrımcılığına dair açıklamalarda bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Metro'nun haberine göre 54 yaşındaki ünlü oyuncu açıklamasında 7 yaşındaki oğlu Maceo'yla yaptığı konuşmalardan bahsederek şu ifadeleri kullandı:

Görevimin onu yetiştirmek olduğunu fark ettim. Eğer farklı bir gelecek istiyorsak bu tam da burada başlıyor. Bana oğlumla yaptığım pek çok konuşmayı düşündürdünüz. 5 yaşına girdiğinden bu yana kız ve erkek çocukları arasındaki farkların ve kız çocuklarından daha üstün olduğunu düşünmenin ona nasıl öğretildiğini görüyorum.

Oscar ödüllü oyuncu ayrıca şu ifadeleri ekledi:

Bunu onun için gerçekten yıkmak ve ona yeni bir bakış açısı vermek zorundaydım, bu düşünceleri sorgulamam ve ondan bunun nereden geldiğini, buna inanıp inanmadığını belirlemesini ve bilinçaltında bir yerden aldığı şeye meydan okumam gerekiyordu.

 

 

Berry bahsettiği konuşmaların oğlu açısından faydalı olacağını ve onu düşünmeye sevk edeceğini düşündüğünü şu ifadelerle anlattı:

Bu konuşmaları yaptığımız için bu konu üzerine uzun uzadıya düşünerek büyüyeceğini söyleyebilirim. Bu düşünceleri öylece kabul etmemeye dair kararlı olacak. 'Peki bu neden kız rengi?' gibi sorular sorarak onu sürekli zorluyorum.

 

Independent Türkçe, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU